2 Gevonden
Filter
Sluiten
Filter
Prijs
Huisdieren
Internet

Vakantiepark Waddenzee

Nette vakantiewoningen op een familiepark in Tzummarum. Bungalowpark Barradeel is een ruim opgezet vakantiepark bij de Waddenzee en is gelegen aan de rand van het Friese dorp Tzummarum. Op het familiepark vindt u onder meer een receptie, speeltuin, verhuur van skelters en fietsen. Tzummarum ligt in het noordwesten van Friesland op ongeveer 7 km afstand van Franeker en slechts 2 km afstand van de Waddenzee.

In de omgeving van Tzummarum kunt u heerlijk van uw vakantie in Friesland genieten. U kunt diverse fietstochten langs de Waddenkust of door de pittoreske dorpjes maken. In Franeker is het beroemde Planetarium van Eise Eisinga. Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, ligt op 17 km. Hier kunt u heerlijk shoppen of genieten van een hapje en een drankje. Binnen enkele minuten van het park kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Waddenzee. Velen denken bij Noardwest Fryslân aan ruimte en uitgestrekte klei- en weidegronden. Het gebied kent echter ook opvallende hoogteverschillen. Niet alleen de terpen zorgen daarvoor. Ook oude en nieuwe dijken doorkruisen het verder vlakke land. In het landschap leest u de strijd af die de bewoners van dit gebied door de eeuwen heen tegen het water hebben gevoerd. De dijken werden niet alleen aangelegd om overstromingen te voorkomen. Steeds weer werden nieuwe stukken vruchtbaar land op de zee gewonnen. Deze historie vindt u terug in de ligging van de dijken, nu soms midden in het land. Zoals de 42 kilometer lange Slachtedijk, opgebouwd uit gedeelten van oude zeepolderdijken om de vroegere Middelsee. De oudste dateren van omstreeks 900, de jongste zijn omstreeks 1200 aangelegd. Maar de bewoners van het gebied lieten meer na dan de zichtbare herinnering aan nieuw land. Noardwest Fryslân is rijk aan cultuurhistorische monumenten. Van vroegmiddeleeuwse kerken, kloosters en abdijen tot statige stinzen, karakteristieke boerderijen en beschermde stads- en dorpsgezichten. Neem havenstad Harlingen met zijn meer dan vijfhonderd monumentale gevels. Of Franeker waarvan het centrum nog altijd de sporen draagt van de oude academiestad. Het zestiende eeuwse Poptaslot in Marssum, de middeleeuwse kerk van Wiuwert met haar mummiekelder of het dorp Jorwert dat dankzij Geert Maks boek over het Friese platteland nationale bekendheid geniet. Traditie en vernieuwing gaan in Noardwest Fryslân hand in hand. Het resultaat is een zeer gevarieerd aanbod van oudheidskamers en musea tot galerieën voor moderne kunst. Van ambachtelijke bedrijven tot technisch Doe-centrum Aeolus in Sexbierum. En van traditionele sporten als kaatsen en fierljeppen tot moderne voorzieningen voor de watersporter.

Een gebied dat iedereen veel te bieden heeft. Waar u rust en ruimte vindt, maar ook de gezellige drukte van oude stadscentra van Harlingen en waar u als toerist niet opgaat in de massa. Liever niet op een park maar een leuk huisje in het centrum van Harlingen ? Harlingen is een leuk stadje aan de Waddenzee waar ook de boot naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland vertrekt.

2 vakantiehuisjes gevonden
Vanaf
€ 455,-

Inclusief
Schoonmaakkosten

Exclusief
Eventuele bijkomende variabele kosten

20-03-2023 > 24-03-2023
Vanaf
€ 885,-

Inclusief
Schoonmaakkosten

Exclusief
Eventuele bijkomende variabele kosten

01-07-2023 > 08-07-2023

Veilig en vertrouwd op reis
Simpel en snel!
iDEAL, Creditcard of Internetbankieren