0 Gevonden
Filter
Sluiten
Filter
Prijs

Skûtsjezeilen Friesland

U huurt een vakantiehuis in Friesland en bent op zoek naar een typische Friese activiteit. Skûtsjesilen. Het skûtsje zoals we dat nu kennen, was oorspronkelijk een vrachtschip voor de Friese wateren. Daarmee waren het de werkpaarden voor vervoer over water. Sinds 1836 worden er ook wedstrijden gehouden op de Friese meren met deze vracht- en beurtschepen. De wedstrijden werden gevaren tussen het lossen en laden van vracht door. De vrouw en de hele huisraad werd wel aan de wal gezet voor een wedstrijd, om gewicht te besparen. Sinds 1910 overheersten de staalijzeren skûtsjes in het hardzeilen tijdens het skûtsjesilen in Friesland. In de vorige eeuw organiseerden zeilverenigingen en kroegbazen met een zaak aan het water nog wedstrijd na wedstrijd.

In de tegenwoordige tijd zijn er twee organisatie`s voor de Friese skûtsjes. De SKS organiseert wedstrijden voor de traditionele skûtsjes en de IFKS organiseert wedstrijden voor de modernere skûtsjes. Zowel de IFKS als de SKS voelen een grote verantwoordelijkheid om dit typisch Fries cultureel erfgoed ook voor het nageslacht te bewaren.

Wanneer u Friesland in de maanden van Maart tot en met Oktober gaat bezoeken dan is het zeker de moeite waard om eens mee te zeilen op zo`n mooie Friese platbodem. Zeilen op een authentiek skûtsje over de Friese meren met familie of vrienden is fantastisch, u mag de schipper helpen en actief mee zeilen! De schipper zal u mooie verhalen vertellen over deze Friese traditie waarbij de spannende verhalen niet zullen ontbreken. Paps en mams beleven zo samen met de kinderen een prachtig avontuur op de Friese wateren.

Het skûtsje zeilen kunt u op meerdere plaatsen in Friesland gaan doen. Al huurt u een vakantiehuis op een park in het Lauwersmeergebied of u huurt een leuk appartement in Gaasterland, er is altijd wel een van de Friese meren in de buurt waar u van het skûtsjesilen kunt genieten. De watersport in Friesland is populair onder de Friezen en ook zeker onder de toeristen wie met heel veel plezier de Friese wateren komen bezoeken. Geniet van de rust en de natuur vanaf het water in Friesland.

0 vakantiehuisjes gevonden

Geen resultaten gevonden

Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.
Pas uw zoek-criteria aan, zoek opnieuw in ons gehele aanbod, of neem contact met ons op.

Veilig en vertrouwd op reis
Simpel en snel!
iDEAL, Creditcard of Internetbankieren