Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen
Zoek vakantiehuisje
Kies een land
Nederland
Kies een regio
Waddenzee
Zuidoost-Friesland
IJsselmeerkust
Friese Meren
Lauwersmeer
Friesland
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen
Speciale periode
Pasen 2020
Hemelvaart 2020
Pinksteren 2020
Kerstmis 2020
Pasen 2021
Hemelvaart 2021
Pinksteren 2021
Kerstmis 2021
Oud en Nieuw 2021
Opnieuw beginnen
Zoek op regio
Verfijn uw resultaten
Huisdieren
Internet
Prijsindicatie
-
Elfstedentocht

Elfstedentocht

Schaatsen, fietsen, steppen of wandelen langs de Friese elf steden.

De tocht der tochten in Friesland. De Elfstedentocht op natuurijs is echt een heel bijzonder evenement. De welbekende Friese woorden van de voorzitter van de Elfstedentocht “It giet oan”. Voor de Friezen en alle andere schaatsliefhebbers is het alweer veel te lang geleden dat de tocht op de schaats is verreden door de stadjes van Friesland. Wanneer de temperaturen weer onder het nulpunt verdwijnen en de witte vlokken weer van boven komen dan zijn er weer vele Friezen massaal aan het ontdooien. Kom toch heerlijk genieten van een winters Friesland. Witte weilanden, witte bevroren meren, het is een prachtig panoramisch gezicht. Vergeet in de kou zeker niet de Friese Berenburg te proberen. Bekijk de mooie Friese vakantiewoningen aan het bevroren water. Het is op en top genieten van Friesland wanneer u in de winter vanuit de tuin van uw vakantiehuis aan het water zo een tocht op het natuurijs kunt maken. Nu beleeft u Friesland echt op zijn mooist.

De schaatstocht is wel de meest bekende tocht maar ook elk jaar worden de Friese elf steden door de fietsers van de fiets elfstedentocht aangedaan. Elk jaar in het Pinksterweekend wordt de Elfstedentocht per fiets gereden. Ook een groot evenement met 15 duizend deelnemers en zeker ook veel sportief en enthousiast publiek om de deelnemers aan te moedigen. Een zware en barre tocht zeker voor de wat minder geoefende fietsers. Gelukkig sweept het publiek hen op zodat ook zij de finish halen. Een ware prestatie. Tip: boek eerst een vakantiehuis voor een fietsvakantie in Friesland zodat u tijdens de tocht goed beslagen ten ijs komt. Ook is het mogelijk om al wandelend de Friese Elfstedentocht in 4 dagen te volbrengen. Langs het hele traject vindt u diverse vakantiehuisjes.

Of het nu zomer of winter is, het is ten alle tijden echt de moeite waard om Friesland te bezoeken. Ideaal voor een vaarvakantie, visvakantie of een vakantie vol ijspret. Wanneer het weer vriest dat het kraakt dan komen weer vele mensen heerlijk schaatsen in Friesland en zodra de zon weer volop begint te schijnen dat gaat men weer genieten van de watersport in Friesland. Bekijk de mooiste vakantiehuizen, bungalows, appartementen en villa aan het water in het noorden van Nederland. Schaatsen op natuurijs in Friesland. De Friezen nodigen u uit om ook heerlijke tochten in de Friese natuur te gaan schaatsen. Heeft u een overnachtingsplek in Friesland nodig dan verwachten we zeker dat u op onze website een juist slaapplaats in Friesland zult vinden.