Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen
Zoek vakantiehuisje
Kies een land
Nederland
Kies een regio
Waddenzee
Zuidoost-Friesland
IJsselmeerkust
Friese Meren
Lauwersmeer
Friesland
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen
Speciale periode
Pasen 2020
Hemelvaart 2020
Pinksteren 2020
Kerstmis 2020
Pasen 2021
Hemelvaart 2021
Pinksteren 2021
Kerstmis 2021
Oud en Nieuw 2021
Opnieuw beginnen
Zoek op regio
Verfijn uw resultaten
Huisdieren
Internet
Prijsindicatie
-
Chalet Friesland

Chalet Friesland

Vakantiepark Friesland

Boekt u ook gewoon dit jaar een vakantie in eigen land! Boek bijvoorbeeld een mooi chalet aan het water in het gastvrije Friesland?

Ziet u het al voor u dat u verblijft in een fijne chalet aan het water, vlakbij de Friese meren, de kust van het IJsselmeer of vlakbij de Waddenzee. Uw chalet aan het water is van alle gemakken voorzien dus ideaal voor een fijne vakantie. U heeft zelfs een eigen aanlegsteiger. Heeft u geen eigen bootje, dan kunt u er eentje huren. Ook leuk voor de kinderen, want wie wil er nu niet een eigen bootje? U kunt hier natuurlijk ook uitstekend vissen. In de omgeving vindt u alles wat u zich kunt wensen tijdens een vakantie: natuur, ontspanning, water, recreatievoorzieningen, winkels, restaurantjes, cultuur, musea, pittoreske dorpjes en bruisende steden. Wat wilt u nog meer? En het mooiste is nog: u hoeft er Nederland niet eens voor uit!

Vanuit uw chalet aan het water kunt u volop genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft. De Friese meren zijn een populaire toeristische trekpleister voor watersportliefhebbers. In de omgeving zijn dan ook tal van mogelijkheden om te zwemmen, zeilen, kanoën, surfen, peddelen en duiken. Het maakt echt niet uit of u een ervaren watersporter bent, of dat u voor het eerst kennis wilt maken met een van deze watersporten. Aanrader: Fryslan by Night. Tijdens deze nachtelijke kanotocht, waarbij u zelf kunt kiezen voor een tocht van 5 kilometer of langer, vaart u onder begeleiding met een Canadese kano of een kajak over de donkere Friese wateren. Een onvergetelijke belevenis!

Ook als u geen waterrat bent, zult u zich prima vermaken tijdens uw verblijf in een chalet aan het water. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Nationaal Park De Alde Feanen, het Lauwersmeer, het Drents-Friese Wold of het Nationaal Park Schiermonnikoog.

Vakantie betekent ook lekker genieten van eten en drinken, en ook daar heeft u in Friesland geen gebrek aan. Ontdek de Friese streekgerechten in een van de vele restaurantjes. Wat zoetigheden betreft komt u ook niets tekort: de sûkerbôle bijvoorbeeld, is een echte Friese delicatesse die vrijwel overal verkrijgbaar is. Datzelfde geldt voor Dúmkes, heerlijk gekruide koekjes voor bij de koffie, en de Drabbelkoeken uit Sneek. Als souvenir kunt u een paar flessen Beerenburg bier meenemen.

Na een lange dag plezier in Friesland keert u moe maar voldaan terug naar uw chalet aan het water. Terwijl de zon langzaam in het water zakt, kunt u met een ‘Dockumer Kofje’ (Friese koffie met room en een scheut Beerenburg) nog even heerlijk nagenieten op uw terras.