Zwembaden in Friesland

Gaat u binnenkort lekker naar een vakantiehuis in Friesland? Dat wordt genieten van de ruimte, de gezellige dorpjes en de mooie steden. Friesland is een bestemming waar u het hele jaar door even een paar dagen kunt genieten van de rust en ruimte die in Nederland steeds zeldzamer wordt.

Zwemmen op vakantie

Als u met uw gezin een paar dagen in Friesland bent, is de kans groot dat u in, op of rond het water terecht komt. Er zijn in Friesland honderden meren, sloten en kanalen waar u naar hartenlust kunt varen of zwemmen. Maar ook voor de liefhebbers van het zwemmen in een zwembad zijn er in Friesland mogelijkheden genoeg. Er zijn maar liefst 13 openbare zwembaden in Friesland die we hieronder voor u op een rijtje zetten:

Openlucht zwembaden in Friesland

Natte Neuzenbad in Waskermeer
Misschien wel uniek voor Nederland is dit hondenzwembad. In het Natte Neuzenbad kunnen honden zich – zonder chloor en mensen - helemaal uitleven. Het zwembad (met verwarmd water) is het hele jaar open en na het zwemmen is er gelegenheid om de hond te wassen en föhnen.

Paradyske in Kollum
Openluchtzwembad met verschillende bassins met springplanken en een zonneweide.
Waterpark Mouneweeter in Witmarsum
Heerlijk openluchtzwembad naast een mooie molen.
Wettervlecke in Surhuisterveen
Dit zwembad heeft drie bassins met o.a. een 25 meter bad en een kinderbad met een wandelpier in het midden!

De Klomp in Wommels
Dit heerlijke openlucht zwembad heeft door de bomen een beschutte ligging. Op de grote zonneweide is het heerlijk genieten van de zon.

Dúndelle in Bakkeveen
Dit zwembad heeft een 25 meter bad en een diepe springkuil met springplanken en bijzondere onderwater vensters. Voor de kleintjes is er een apart kleuterbassin.
De Sawn Stjerren in Hallum
Dit bad bestaat al sinds 1968 en heeft diverse duikplanken en een 42 meter lange waterglijbaan.

Overdekte zwembaden in Friesland

De Blauwe Golf in Leeuwarden
Groot subtropisch recreatiebad met bubbelbad, waterkreek en een lange glijbaan.

't Rak in Sneek
Hier vindt u een wedstrijdbad, en een groot bassin met glijbaan en whirlpool zorgen. Eindeloos waterplezier in Sneek!

Jonas en de Walvis in Sumar
Een echt kinderzwembad. Er is een waterspeeltuin, een glijbaan en enkele luchtkussens en speeltoestellen. Kinderen kunnen dus niet alleen zwemmen, maar ook klauteren, klimmen en spelen.

Gecombineerd Overdekt en openlucht zwembad in Friesland

De Welle in Drachten
Dit zwemparadijs heeft een wildwaterkreek, een binnenzwembad, buitenzwembad met snelle glijbaan, een sauna en een bubbelbad.

Swimfun in Joure
Dit subtropische zwembad heeft een 35 meter lange glijbaan met lichteffecten! Er is golfslagbad, wildwaterkreek, whirlpool, koudwaterbad, massagebank, solarium en Turkse stoom- en kruidenbaden. Met mooi weer is ook het buitenbad geopend.

Tolhuisbad Dokkum
Het Tolhuisbad in Dokkum heeft een recreatiebad met bubbelbad, een wedstrijdbad, Turks stoombad en zonnebanken. Rondom het buitenbad is een ligweide om in de zomermaanden heerlijk te zonnebaden.