Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Zeker doen in Harlingen

15 mei 2016

Harlingen is een van de grotere steden in Friesland en een van de elf Friese steden. Met bijna 15.000 inwoners is het de op vier na grootste plaats van de provincie. Harlingen ligt direct aan het IJsselmeer en de haven is de belangrijkste van Friesland.

Tobbedansers

Harlingen is misschien ook wel de meest Nederlandse stad van Friesland. Relatief weinig Harlingers spreken de Friese taal en het wordt ook weinig onderwezen op de scholen in de stad. Harlingers staan ook wel bekend als Tobbedansers. In het verleden kwamen veel doopsgezinde Vlamingen in de stad wonen, op de vlucht voor vervolging in hun eigen land. Zij namen de gewoonte van het tobbedansen meen. Hierbij werd de wol schoongemaakt door deze met blote voeten in een vat vol water schoon te ‘’dansen’’. Het TROS tv-programma heeft hier ook de naam aan te danken.

Neem een kijkje in Harlingen

Tijdens een vakantie in Friesland ligt een bezoek aan Harlingen voor de hand. Harlingen is een gezellige stad met meer dan 500 rijksmonumenten. Een groot deel van de stad is beschermd stadsgezicht. Wij geven u onze tip 3 van zaken die je zeker moet doen in Harlingen

Top 3 doen in Harlingen

1 De haven van Harlingen
Harlingen is een belangrijk havenstad voor schepen die vrachtroutes onderhouden naar o.a. Scandinavië. In de vissershaven ligt ook de Urker bruine vloot en een groot aantal grote zeilende charterschepen, de zogenaamde bruine vloot. Met deze schepen kunnen groepen naar de Waddeneilanden varen.

2 Hannemahuis
Het Hannemahuis is het centrum voor cultuur en historie van Harlingen. In een prachtig historisch Patriciërshuis is o.a. een museum ondergebracht die veel vertelt over de geschiedenis van Harlingen. U vindt een collectie van eeuwenoude schilderijen, maritieme voorwerpen, foto’s, zilverwerk en prachtige meubelen.

3 Bootjesverhuur
Wilt u een dagje vanaf het water Friesland verkennen? Dan kunt u een bootje huren bij Ouwe Seun in Harlingen. De motorbootjes zijn makkelijk te besturen en u kunt comfortabel zitten. Maak een tochtje over een deel van het elf steden parcours of vaar door natuurgebied
Meer informatie: Ouwesuen.nl