Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Waarom je zeker een vakantiehuis moet boeken in Stavoren

20 november 2019

Stavoren is aan drie kanten ingesloten door het IJsselmeer en heeft een directe verbinding met de Friese meren. Een prachtige omgeving! Wij zochten voor je uit wat er allemaal te doen is.

Stavoren is één van de populairste vakantieplaatsen in Friesland aan het grootste meer van ons land. Vroeger was Staveren de officiële naam van Stavoren. Stavoren was de eerste Nederlandse plaats die stadsrechten verkreeg en de rijke historie van de plaats zie je bij een wandeling door het gezellige centrum zeker terug.

Te doen in Stavoren

Als je een vakantiehuis huurt in de buurt van Stavoren kun je in de omgeving op de fiets, wandelend of met de boot genieten van de prachtige natuur. Ook kun je genoeg leuke uitstapjes maken in de omgeving. We geven drie tips.

1. Kibbeling eten

Het zal je niet verbazen, maar vis en het IJsselmeer horen bij elkaar. Wil je genieten van een lekker gebakken visje? Bij Doede’s viskraam wordt volgens kenners de lekkerste kibbeling van Friesland verkocht.

2. Het Vrouwtje bekijken

Het verhaal van Het Vrouwtje van Stavoren is een van de bekendste volksvertellingen van ons land. Het vertelt het verhaal van het rijke Vrouwtje van Stavoren voor wie genoeg niet genoeg was en daardoor het deksel op haar neus kreeg. Haar standbeeld staat aan de haven. De moeite waard om te bekijken!

3. De vuurtoren bezoeken

De vuurtoren van Stavoren is een zogenaamde lichtopstand aan het IJsselmeer. De vuurtoren van gietijzer van ruim 15 meter hoog is gebouwd in 1884 en valt inmiddels onder monumentenzorg. Tip: neem je fotocamera zeker mee.