Voorjaarswandeling door het prachtige Rysterbosk

Wandelliefhebbers opgelet: op mooie voorjaarsdagen kun je een unieke wandeling maken door het eeuwenoude Rysterbosk in Friesland.

Als bomen konden praten, dan zou het in het Rysterbosk nooit meer stil zijn. Het Rysterbosk is in de 17de eeuw aangelegd en één van de bekendste bossen van Friesland. Want ja, in Friesland vind je echt niet alleen maar water. In het bos zijn hele oude bomen te vinden die veel hebben meegemaakt. De familie die het bos heeft aangelegd was niet geboren voor het geluk. Het begon met een mislukte aanleg van een succesvolle tabaksplantage en vervolgens gaf de landheer zijn fortuin stukje bij beetje weg aan de arme mensen in de omgeving. Het bos werd zelfs enkele weken gebruikt voor de lancering van V2 raketten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wandelen met de hele familie
Nu is het Rysterbosk de plek om met de hele familie te genieten van de natuur. Tegenwoordig is het dé plek om met de hele familie te genieten van de natuur! Het bos is te vinden in het Friese Gaasterland. Het is een prachtig groot wandelbos, waar je je uren kunt vermaken. Echt de moeite waard!