Visvakantie in Friesland

Bent u een liefhebber van sportvissen? Dan wordt het tijd voor een vakantie in een huisje voor vissers in Friesland! Friesland is zonder twijfel één van de mooiste visprovincies van Nederland. In dit waterrijke gebied zijn prachtige visstekken waar u op verschillende vissoorten kunt vissen. Jaarlijks komen meer dan 100.000 sportvissers hun hengel uitgooien in het Friese water!

Regels voor het vissen in Friesland

Vissen is in Friesland toegestaan in de vrij bevaarbare wateren. U moet natuurlijk in bezit zijn van een geldige VISpas en de VISplanner. Dit is de lijst met alle Nederlandse Viswateren. Tegenwoordig is deze lijst ook eenvoudig te downloaden als op uw mobiele telefoon via www.visplanner.nl

Veel viswater

Friesland heeft ruimt 16.000 hectare aan viswater. Van de kleinste sloot tot het water van de Waddenzee, voor iedere visser is er een mooie plek te vinden. Op de Friese meren kan het bij mooi weer best druk zijn, voor de sportvisser zijn er altijd mooie rustige plekjes te vinden.

Welke vis vang ik in Friesland?

De visstekken in Friesland zijn met name aantrekkelijk door witvis als brasem en voorn. Voor roofvis zoals snoekbaars kunt u het best met vanuit een bootje vissen.

Vakantiehuizen voor vissers

Bent u een fervent vissen en op zoek naar een vakantiehuis waar u lekker kunt vissen, maar waar ook de andere gezinsleden het naar hun zin hebben? Kijk dan eens rond bij ons vakantiehuizen voor vissers of bekijke alle vrijstaande vakantiehuizen aan het water.