Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Vijf redenen waarom een vakantie in Friesland zo leuk is

14 augustus 2015

5 redenen waarom een vakantie in Friesland zo leuk is

Friesland is een bijzondere provincie. De Friezen hebben een eigen cultuur, een eigen taal en zelfs het Friese landschap is uniek. Uitgestrekte meren, sloten en vaarten worden afgewisseld door grazige weides en prachtige bosgebieden. Friesland is de ideale bestemming voor een korte of langere vakantie in eigen land. Hieronder geven we u 5 goede redenen om snel een vakantiehuis in Friesland te boeken

1 Paradijs voor watersporters


Nergens in Europa is er zo een groot netwerk van watersportmeren te vinden als in ons eigen Friesland. Surfers, zeilers, motorbootbezitters, vissers en zwemmers voelen zich direct thuis in Friesland.

2 Elf bijzondere steden

Van de 11 plaatsen in Friesland die in het verleden stadrechten hebben gekregen hebben er maar liefst 10 een beschermd stadsgezicht. Kom snel genieten van al dat moois. Een middagje shoppen of een terrasje pakken in Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker of Dokkum mag natuurlijk ook!

3 Waddenprovincie

Friesland grenst in het noorden aan de Waddenzee en de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog horen allemaal bij Friesland. Het hele Waddengebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

4 Echt Fries

Friese tradities en evenementen zijn bekend in heel Nederland. Wie kent er niet Fierljeppen, Skûtsjesilen, de Sneekweek, de Beerenburg en de Friese kruidkoek? En iedere winter wordt opnieuw de vraag gesteld: komt er een Elfstedentocht?

5 Veel natuur

De provincie telt maar liefst vier nationale parken: Lauwersmeer, Schiermonnikoog, Drents-Friese Wold en Alde Faenen. U zult verrast worden door de bijzondere natuur die Friesland te bieden heeft!