Vier tips voor een geslaagd dagje Friesland

De Elfstedentocht, Douwe Egberts en heel veel water: dat is Friesland. Friesland is een ideale bestemming in eigen land. Ontdek wat voor moois Friesland nog meer te bieden heeft, ook in de herfst. Vier tips voor een geslaagde dag.

1 Bezoek één van de prachtige dorpjes in Friesland
Leeuwarden en Sneek zijn zeker een bezoek waard, maar vergeet de prachtige kleinere dorpen van Friesland niet. Ga eropuit in Lemmer, Joure of Sloten. Sloten wordt één van de mooiste dorpen van Friesland genoemd. Dit dorp ligt niet alleen gelegen aan het Slotermeer, het heeft slechts 760 inwoners. Met haar jachthaven, waterpoorten en knusse binnenstad heeft Sloten iets bijzonders. Lemmer is in de zomer een drukke badplaats en in de herfst de plek om uit te waaien. Het ligt pal aan het IJsselmeer en is één van de belangrijkste vissersplaatsen van ons land. Joure is onlosmakelijk verbonden met Douwe Egberts en is één van de mooiste dorpjes om te wandelen en fietsen vanwege de prachtige natuur.

2 Culinair genieten in Friesland
Voor iedereen die van puur en lekker eten houdt, is Friesland de plek om te proeven. Je vindt er leuke restaurants met vooral producten uit eigen regio. Dat is niet zo gek, want vee, landbouw en telers heb je in Friesland in overvloed. Friesland heeft ook veel eigen lekkernijen, die zeker het proeven waard zijn. Nergens is het suikerbrood zo lekker als in Friesland en een shotje Berenburg mag bij een bezoek aan deze provincie niet ontbreken.

3 Varen op één van de Friese meren
Het Sneekermeer, het Tjeukemeer en de Groote Brekken. In deze waterprovincie vind je talloze meren. Ben je in Friesland? Dan moet je varen. Uiteraard kun je dit doen met je eigen boot of een bijzondere dagtocht maken op één van de vele schepen. In Friesland kun je op talloze manieren kennismaken met de zee en deze prachtige provincie leren kennen vanaf het water.

4 Pak de boot naar Vlieland of Terschelling
Wist je dat een deel van de Waddeneilanden bij Friesland hoort? Een must dus om de boot te pakken naar Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog of Terschelling. Binnen een mum van tijd sta je op één van onze Nederlandse eilanden en kun je genieten van ongerepte natuur, rust, een prachtige kust en eindeloze fietsroutes.

Overnacht in Friesland in onze vakantiehuisjes
Combineer een bezoek aan Friesland met een verblijf in één van onze prachtige vakantiehuisjes.  Bekijk ons grote aanbod vakantiehuisjes, voor gezinnen, stelletjes en groepen, om te kunnen genieten van rust, ruimte en natuur.