Vakantiehuis Sneek huren

In het jaar 1500 was Sneek de hoofdstad van het gewest Friesland. Dat was in de tijd dat Sneek de enige ommuurde stad van Friesland was en als een van de Friese elf steden en handelsstad een grote bloeitijd meemaakte.

Tegenwoordig is Sneek na Leeuwarden en Drachten in grootte de derde stad van Friesland. Sneek ligt direct aan het Sneekermeer en is geliefd bij watersporters uit binnen- en buitenland. Maar Sneek is meer. In de stad vindt u tientallen monumenten, veel terrasjes en een gezellig winkelcentrum.

Rondvaart door Sneek

Als u Sneek wilt ontdekken kan dat op veel manieren. Wat dacht u van een mooie stadswandeling, een fietstocht of als passagier tijdens een stadsrondvaart? De bemanning van beurtschip Ald Fryslân neemt u mee voor een unieke rondvaart door de grachten van Sneek. Het schip is laag en heeft een geringe diepgang, zodat u op de mooiste plekken van Sneek kunt komen. Tijdens de ochtend rondvaart brengt u ook een bezoek aan de molenaar van IJlst. Hier krijgt u een gratis kopje koffie. Tijdens de middag rondvaart brengt u een bezoek aan de beroemde Waterpoort.

Huisje huren in Sneek

Rond Sneek zijn veel mooie vakantiehuizen te vinden. Vaak direct aan het water gelegen en voorzien van een mooie inrichting en leuke extra’s. Op Vakantiefriesland.com kiest u uit de leukste vakantiehuizen in en rond Sneek.