Vakantiehuis in Woudsend huren

Woudsend ligt in het hart van het Friese merengebied, tussen het Hegermeer en het Slotermeer. Door de gunstige ligging aan belangrijke vaarverbindingen ontwikkelde Woudsend zich al in de middeleeuwen tot een handels- en scheep-vaartnederzetting. De Woudsender Ee maakte deel uit van de vaarroute vanaf de Zuiderzee naar Sneek, IJlst en Leeuwarden. De ontwikkeling van Woudsend heeft in de loop van de geschiedenis altijd in het teken gestaan van het water dat het dorp omringt. De bijnaam voor het dorp is dan ook ‘Driuwpôlle’. Dit is het Friese woord voor een van de oever losgeraakt stuk grond, een drijvend eilandje begroeid met riet of gras.

Zeker doen in Woudsend

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Woudsend kunt u in de omgeving genieten van alle watersportmogelijkheden in de omgeving. Maar u kunt er ook heerlijk wandelen en fietsen. Tijdens een verblijf in Woudsend kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Woudsend in een vakantiewoning verblijft.

1 Houtzaagmolen ‘De Rat’
De houtzaagmolen in IJlst, op 6 km van Woudsend is een prachtig onderhouden houtzaagmolen. U kunt de molen regelmatig in werking zien. U kunt de molen beklimmen en het proces van boom tot snijplank volgen. De toegang is gratis!

2 Klokkenstoelen van Indijk, Smalleburgge en Ypecolsga
Klokkenstoelen worden ze ook wel ‘de klokkentorens van de armen’ genoemd. Vaak kon de plaatselijke gemeenschap de restauratie van de toren en kerk niet meer bekostigen en werden deze afgebroken. Om de doden toch op passende wijze te kunnen begraven werd op het overgebleven kerkhof een klokkenstoel geplaatst. In Nederland zijn er nog 70 klokkestoelen bewaard gebleven, waarvan er 56 in Friesland staan.

3 Skutsjesilen
Het skûtsjesilen in Woudsend vindt jaarlijks plaats in de zomermaanden. Er strijden dan 13 skûtsjes op het Heegermeer om de winst. Honderden mensen zien op het water, langs de kant of vanuit de lucht wie er wint, waarna het feest in Woudsend losbarst. Het Woudsender skûtsje de ‘Klaas van der Meulen’ is elk jaar van de partij. De afgelopen jaren werd Woudsend regelmatig kampioen.

Kies een vakantiehuis in Woudsend

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Woudsend selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Woudsend zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Woudsend of kies uit ons hele aanbod in Friesland.