Vakantiehuis in Workum huren

Workum is een van de Friese elf steden en heeft al sinds 1399 stadsrechten. Workum ligt aan de Friese IJsselmeerkust en heeft een rijke historie. Een deel van het centrum van Workum is beschermd dorpsgezicht en telt tientallen rijksmonumenten.

Zeker doen in Workum

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Workum kunt u in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen. Het is heerlijk om na een dag genieten in de natuur terug te komen in uw vakantiewoning in Workum en dan met elkaar op het terras of rond de open haard nog even gezellig een drankje te drinken.

Tijdens een verblijf in Workum kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Workum in een vakantiewoning verblijft.

1 Jopie Huisman Museum
Het Jopie Huisman Museum opende op 11 april 1986 voor het eerst zijn deuren. Jopie huisman bewaarde schoenen, poppen, vodden en allerlei gebruiksartikelen die hij minutieus naschilderde. Het Jopie Huisman Museum tot de best bezocht musea van ons land.

2 Veekeuring dag
Op het centrale marktplein in de stad vindt op de vierde woensdag van september jaarlijks de veekeuring dag plaats. Als sinds 1900 worden hier koeien en paarden gekeurd.

3 Fietstocht Workum - It Heidenskip - Gaastmeer
Workum ligt in het drukbezochte Friese Merengebied. Hoewel het op warme zomerse dagen erg druk kan zijn in de omgeving van Workum, ervaart u tijdens deze bijzondere fietstocht de rust van het Friese platteland. Op deze route wordt u door de pontbaas bij de Inthiemalsloot over gezet met zijn fietsveer.

Kies een vakantiehuis in Workum

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Workum selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Workum zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Workum of kies uit ons hele aanbod in Friesland.