Kies een land
Nederland
Kies een regio
Kies verblijfsduur
Week
Midweek
Weekend
2 weken
Aantal personen
1 persoon
2 personen
3 personen
4 personen
5 personen
6 personen
7 personen
8 personen
Meer dan 9 personen

Vakantiehuis in Stavoren huren

28 januari 2017

Het westen van de provincie Friesland wordt begrensd door het IJsselmeer. Langs de oevers van de voormalige Zuiderzee liggen een groot aantal steden en dorpen met een nostalgische charme. Een van deze historische juweeltjes is de stad Stavoren. Stavoren beleefde in de Middeleeuwen een bloeiperiode dankzij de handel met Engeland, Frankrijk en Scandinavië. Het is heerlijk om rond Stavoren een vakantiehuis te huren en te genieten van de omgeving.

Zeker doen in Stavoren

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van de Stavoren kunt u natuurlijk genieten van alle watersportmogelijkheden. Met uw eigen – of gehuurde – boot kunt u varen op het IJsselmeer of de vaarten, sloten en meren rond Stavoren. Maar u kunt rond Stavoren ook heerlijk wandelen en fietsen en vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Stavoren in een vakantiewoning verblijft.

1 Vrouwtje van Stavoren
De middeleeuwse legende over het Vrouwtje van Stavoren staat symbool voor het mysterieuze verval van de stad na een periode van welvaart. In de haven van Stavoren staat sinds 1969 een prachtig standbeeld van het standbeeld.

2 Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum
Zo’n 15 km ten oosten van Stavoren vindt het meest betaalbare pretpark van Nederland. Het park staat garant voor uren speelplezier voor kinderen van 3 tot 13 jaar. In het park zijn meer dan 40 attracties en u kunt gratis parkeren.

3 Hindeloopen
Dit IJsselmeerstadje ligt iets ten noorden van Stavoren en staat bekend om haar stijlvolle klederdracht, het fraaie schilderwerk, de mooie geveltjes en tientallen bruggetjes. Hindeloopen kreeg al in 1225 stadsrechten en werd, net als Stavoren, al snel een belangrijke handelsstad met een vloot van meer dan 100 schepen.

Kies een vakantiehuis in Stavoren

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Stavoren selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Stavoren zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Bekijk snel naar onze vakantiehuizen in Stavoren of kies uit al onze huizen in Friesland.