Vakantiehuis in Lemmer huren

Lemmer ligt aan de Friese IJsselmeerkust en wordt wel de Poort van Friesland genoemd. Wilt u een vakantiehuis in- of rond het waterrijke Lemmer huren? Dan bent u bij vakantiefriesland.com aan het juiste adres. Wij verhuren de leukste vakantiehuizen en vakantiewoningen rond Lemmer. U zult genieten van uw verblijf in een villa, bungalow of chalet in de omgeving van Lemmer.

Zeker doen in Lemmer

Het voormalige vissersdorp is tegenwoordig een sfeervol, maritiem dorp met een actieve vissersvloot. In het centrum is de gezellige jachthaven van Lemmer. Maar ook voor niet watersporters heeft Lemmer een gezellig centrum met veel leuke winkels en terrasjes. Wist u trouwens dat veel Friese topsporters hiervandaan komen? Onder andere Rintje Ritsma (de beer van Lemmer), Annemarie Thomas (schaatsen) en ook Epke Zonderland (turnen) komen uit Lemmer.

Er zijn veel redenen om een bezoek aan Lemmer te brengen. Wij geven u onze top drie

1 Woudagemaal
Nederland heeft tien werelderfgoederen. Het Woudagemaal staat vanaf 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Dit grootste stoomgemaal ooit in de wereld gebouw staat net buiten Lemmer. Het is nog steeds in gebruik en kan dagelijks bezichtigd worden.

2 Lemstersluis en Riensluis
De Lemstersluis was in de tijd dat hij werd gebouwd (eind 19e eeuw) een echte Zeesluis met de Zuiderzee. Tegenwoordig is hij een prachtig Rijksmonument.

3 Glemmerbeach
De afsluiting van het zomerseizoen wordt – eind augustus - traditioneel gevierd met een prachtig driedaags festival op het strand van Lemmer: Glemmerbeach. Bekende Nederlandse artiesten hebben hier opgetreden. Hou de site in de gaten voor de data en artiesten van het komende festival.

Kies een vakantiehuis in Lemmer

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Lemmer selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Lemmer zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Lemmer of kies uit ons hele aanbod in Friesland.