Vakantiehuis in Langweer huren

Langweer is een sfeervol en pittoresk dorpje aan de een van de mooiste meren van Friesland. In het centrum van het dorp staan veel mooie oude panden en de eeuwenoude lindenbomen geven de hoofdstraat een statig aanzien. Langweer is een gastvrij dorpje met gezellige horeca gelegenheden.

Zeker doen in Langweer

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van Langweer kunt u in de omgeving genieten van alle watersportmogelijkheden in de omgeving. Maar u kunt er ook heerlijk wandelen en fietsen. Tijdens een verblijf in Langweer kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Langweer in een vakantiewoning verblijft.

1 De Waag
Hoewel Langweer een relatief klein dorp is, had het een eigen waag en een weekmarkt. Op de markt werden boter en kaas verhandeld, die door boeren uit de wijde omgeving werden aangevoerd. De waag van Langweer stamt uit 1879 en is tot 1906 in gebruik gebleven. Tegenwoordig is in het pand een kapper gevestigd!

2 De Langweer molen
In 1782 nam Jonkheer Frans van Eysinga het initiatief om in Langweer een molen te bouwen. Het werd een polder- en roggemolen. Het is tot op de dag van vandaag de enige molen met een dergelijke dubbelfunctie. De molen is de afgelopen – ruim 200 jaar – regelmatig gerestaureerd.

3 Langweerder loopje
Wilt u het beschermde dorpscentrum van Langweer goed leren kennen? Maak dan het 'Langweerder loopje’. Tijdens deze wandeling met een VVV gids hoort u verhalen over het leven met en om het water, de vele bakkers die het dorp rijk was, andere ambachten, de Friese adel en de verschillende bouwstijlen.

Kies een vakantiehuis in Langweer

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Langweer selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Langweer zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Langweer of kies uit ons hele aanbod van vakantiehuizen in Friesland.