Vakantiehuis in Koudum huren

Koudum is een gezellig dorp in het beroemde Friese merengebied. Het is een ideale uitvalsbasis voor uw watersportvakantie of wandel- en fietstochten, want het dorp ligt centraal in het gevarieerde Nationaal Landschap Zuidwest Friesland.

Zeker doen in Koudum

Koudum heeft een gezellig dorpscentrum met een ruim winkelaanbod en een aantal gezellige horecagelegenheden.

Tijdens een verblijf in Koudum kunt u vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Koudum in een vakantiewoning verblijft.

1 Rijsterbos
Dit bos ligt acht kilometer ten zuiden van Koudum en werd aangelegd in de 17e eeuw. De forse, eeuwenoude beuken in het Rijsterbos zijn indrukwekkend. Het is een landgoed met eindeloos lijkende statige lanen op een heerlijk golvend terrein.

2 Boontjes uit Koudum
Koudum is beroemd om de heerlijke Koudumer beantsjes (boontjes) en de Koudumer bloemkool. Het geheim van heerlijke groente uit het dorp zit waarschijnlijk in Koudumer grond, waarop de boontjes uitstekend groeien. Deze beste groente koopt u bij Wim’s Groente & Fruit aan de Hoofdstraat 13.

3 Korenmolen De Vlijt
De Vlijt staat aan de Molenbuurt in Koudum. Deze korenmolen werd in de jaren ’90 herbouwd op de plek waar tot 1938 een soortgelijke molen stond. De molen regelmatig, meestal op zaterdagen, bediend door vrijwillige. Als de molen draait staat deze open voor bezichtiging en uitleg door de molenaar.

Kies een vakantiehuis in Koudum

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Koudum selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Koudum zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Koudum of kies uit ons hele aanbod in Friesland.