Vakantiehuis in Hindeloopen huren

Hindeloopen ligt aan het IJsselmeer en is een van de Friese Elfsteden en is vooral bekend om haar stijlvolle klederdracht, het typerende schilderwerk, de karakteristieke gevels in het dorpscentrum, de vele houten bruggetjes en natuurlijk de Elfstedentocht.

Hindeloopen kreeg al in 1225 haar stadsrechten. In de Gouden Eeuw groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad met een vloot van meer dan honderd schepen. Het unieke karakter van Hindeloopen komt misschien wel het best tot uitdrukking in de eigen Hindelooper taal. Deze is het best te omschrijven is als een mengeling van Fries, Engels, Deens en Noors.

Zeker doen in Hindeloopen

Het pittoreske stadje, gelegen in Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân, is het decor van veel evenementen. Tijdens een verblijf in Hindeloopen kunt u vanuit uw vakantiewoning ook veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Hindeloopen in een vakantiewoning verblijft.

1 Kitesurfen en surfen
Hindeloopen ligt direct aan het IJsselmeer en heeft een mooi zandstrand. Het water voor de kust van Hindeloopen is door het relatief ondiepe water (tot wel 500 meter uit de kust) zeer populair bij windsurfers en kitesurfers.

2 Schaatsmuseum
Het schaatsmuseum van Hindeloopen heeft de grootste en meest gevarieerde schaatscollectie ter wereld. U vindt er onder andere schaatsen uit de 9e eeuw, de complete geschiedenis van de Elfstedentocht en een originele schaatsmakerij.

3 Vissen
Het uitgooien van een hengeltje is in (de regio van) Hindeloopen mogelijk op verschillende plekken. Vooral karper- en voornvissers kunnen hier hun hart (en een visje) ophalen. Bij Iekoonstore in Hindeloopen kunt u terecht voor Hengelsportartikelen.

Kies een vakantiehuis in Hindeloopen

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Hindeloopen selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Hindeloopen zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Kijk snel naar onze vakantiehuizen in Hindeloopen of kies uit ons hele aanbod in Friesland.