Vakantiehuis aan de Waddenzee kust huren

Het noorden van de provincie Friesland wordt begrens door de Waddenzee. Wist u dat de Friese Waddenkust een van meest ongerepte gebieden is van Nederland? De zeedijk die slingert door het landschap en op veel plaatsen de mooiste uitzichten biedt. Langs de Waddenkust liggen ook prachtige steden als Harlingen en Dokkum. Historische plekken waar de geschiedenis van de provincie Friesland echt tot leven komt.

Zeker doen aan de Friese Waddenzee kust

Als u een vakantiehuis huurt aan de Waddenzee kust kunt u natuurlijk genieten van de ruige, ongerepte natuur en de rust die op de slingerende wegen in het gebied heerst. Maar u kunt rond Waddenzee ook heerlijk wandelen en fietsen en vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in de omgeving van de Friese Waddenzee kust in een vakantiewoning verblijft.

1 Dokkum
Dokkum is met ruim 12000 inwoners een van de grotere steden in het noorden van Friesland. Het is ook een van de Friese elf steden en bekend als de vijfde winkelstad van Friesland. De rijke historie van Dokkum ziet u terug in de schitterende panden van het oude centrum. Hier kunt u ook het standbeeld van de beroemde Bonifatius bekijken.

2 Hoogste terp van Friesland
In het Friese landschap staan honderden terpen. Deze woonheuvels zijn ontstaan in de tijd dat het drassige gebied steeds meer bewoond werd. De hoogste terp van Friesland ligt in Hogebeintum, een dorpje aan de Friese Waddenzeekust tussen Harlingen en Lauwersoog.

3 Harlingen
Harlingen is de op vier na grootste stad van Friesland. De historische haven van Harlingen is de belangrijkste haven van de provincie en vertrekhaven voor de veerboten naar Terschelling en Vlieland. Harlingen heeft een prachtig historisch centrum. Als u hier rondwandelt waant u zicht terug in de tijd.

Kies een vakantiehuis aan de Waddenzee kust

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond de Waddenzeekust selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Waddenzee zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.

Bekijk snel naar onze vakantiehuizen aan de Waddenzee of kies uit al onze vakantiehuizen in Friesland.