Vakantiehuis aan de Friese meren huren

Friesland is een paradijs voor watersporters. In Europa vindt u nergens zo’n uitgebreid netwerk van meren, sloten, grachten, rivieren en kanalen. Niet vreemd dat er jaarlijks tienduizenden bezoekers naar het gebied komen om te genieten van de 35 Friese meren, de strandjes en de eindeloze mogelijkheden om langs het water te wandelen en te fietsen.

Zeker doen bij de Friese meren

Als u een vakantiehuis huurt in de buurt van de Friese meren kunt u natuurlijk genieten van alle watersportmogelijkheden. Met uw eigen – of gehuurde – boot kunt u heerlijk dobberen of stevig zeilen op de eindeloze wateroppervlakte van de Friese meren. Maar u kunt bij de Friese meren ook heerlijk wandelen en fietsen en vanuit uw vakantiewoning veel leuke uitstapjes in de omgeving ondernemen. Wij geven u drie tips die u zeker niet mag missen als u in Friese meren in een vakantiewoning verblijft.

1 Sneekermeer bezoeken
Een van de bekendste meren van Friesland is het Sneekermeer. Het ligt tussen Sneek in het westen, Terherne in het noordoosten en Goigarijp in het zuiden. Het Sneekermeer is in de middeleeuwen ontstaan door veenafgravingen. Tegenwoordig kunt u er letterlijk alle vormen van watersport beoefenen vanuit de vele jachthavens rond het meer.

2 Ir D.F. Woudagemaal bezoeken
Het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld ligt in het Friese Merengebied. n de enorme machinehal staan vier stoommachines met vier machtige vliegwielen, die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water kunnen verplaatsen.

3 Waterpoort in Sneek bekijken
Dit unieke monument uit 1492 was ooit onderdeel van de stadsmuur van Sneek. Het zijn twee achtkantige torens met daartussen een brug over de vaarroute naar het stadscentrum.

Kies een vakantiehuis in het Friese merengebied

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning rond Friese meren selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in het Friese merengebeid zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan de Friese meren aan uw verwachtingen voldoet.

Bekijk snel naar onze vakantiehuizen in het Friese merengebied of kies uit al onze vakantiehuizen in Friesland.