Vakantie in de Zuidwesthoek

In het zuidwesten van Friesland ligt – tussen het IJsselmeer, Makkum en Heerenveen een heerlijk vakantiegebied: De Zuidwesthoek. In de Súdwesthoeke liggen maar liefst zeven van de elf Friese steden: Sneek, Stavoren, Bolsward, Hindeloopen, Sloten, Workum en IJlst. Maar ook populaire toeristenplaatsen als Balk, Lemmer, Makkum en Woudsend vindt u in dit waterrijke gebied.

Zeker doen in de Zuidwesthoek

Als u op vakantie bent in Friesland zult u zeker genieten van alles wat de Zuidwesthoek haar bezoekers te bieden heeft. Wij zetten onze top 5 op een rij:

Rondwandelen in Sneek
Met evenementen als het Jaarlijkse Skûtsje Silen en de wereldberoemde Sneekweek is een bezoek aan Sneek onvermijdelijk. Ook tijdens de rest van het jaar is Sneek een gezellige stad met tientallen winkels en gezellige horeca

Brekkenroute fietsen
Ten oosten van Workum ligt een unieke fietsroute waar u letterlijk aan alle kanten omringd bent door water. U fietst langs de Oudegaaster Brekken een watertje dat direct in verbinding staat met de Friese meren. OHet is een paradijs voor vogels. Vergeet niet om ook een bezoek te brengen aan het Jopie Huisman museum in in Workum en aan de grootste spinkopmolen van Nederland in Oudega.

Genieten van de natuur
Het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân heeft een grootte van 51420 ha . Het is sinds 2005 één van de twintig nationaal landschappen. Het bijzondere van Nationale Landschappen is dat ze een unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen bieden. Het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân ligt net ten zuiden van Bolsward en bestaat uit drie delen: De IJsselmeerkust en Het veengebied met de zuidwestelijke Friese meren.

Schaatsmuseum bezoeken
Bij een bezoek aan Hindeloopen gaat u een paar eeuwen terug in de tijd. Alles in het historische centrum herinnert aan de tijd dat Hindeloopen nog een Zuiderzeestadje was. In een karakteristiek pand in het centrum vindt u bovendien het Eerste Friese Schaatsmuseum. Hier bevindt zich de grootste schaatscollectie ter wereld. Bewonderen ook de grootste schaats ter wereld (ruim zes meter)!

Bootje huren
Het Friese merengebied ligt in het hart van de Zuidwesthoek. Logisch dat u tijdens uw vakantie in dit gebied een bootje gaat huren in een van de vele jachthavens!

Vakantiehuizen in de Zuidwesthoek

In het gebied rond de Friese Meren vindt u bij Vakantiefriesland.com tientallen prachtige vakantiehuizen.