Unieke uitjes in Bolsward

Als een toeristische bestemming wordt beschreven wordt vaak gekozen voor allerlei superlatieven. Het mooiste uitzicht, de beste restaurants, de beste winkels…

Ook als u een vakantie in een huisje in Friesland plant, bent u ze vast en zeker tegengekomen. Ook wij van Vakantiefriesland.com moeten toegeven, het is soms verleidelijk om met beide benen op de grond te blijven als we het over de mooiste (!) bestemming van ons land hebben. Om te bewijzen dat u groot gelijk heeft als u op vakantie naar Friesland komt, hebben we voor een aantal Friese bestemmingen bijzondere bezienswaardigheden op een rij gezet. Bezienswaardigheden die eigenlijk alleen met superlatieven beschreven kunnen worden. Vandaag staat Bolsward centraal.

Over Bolsward

Bolsward is een van de Friese elf steden en staat ook bekend als Hanzestad, Cultuurstad en Sportstad. Het is vooral een hele gezellige vakantiestad met een oud centrum, vestingmuren en grachten. Maar er zijn ook een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen.

1 Het beste bier
Us Heit – de Friese Brouwerij – is een klein familiebedrijf in Bolsward waar maar liefst acht verschillende speciaal bieren worden gebrouwen. Voor het brouwen van Us Heit speciaal bieren wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dat proef je! U kunt zich op de website van de brouwerij aanmelden voor een rondleiding met een fijne proeverij
Meer informatie: Usheit.com

2 De bekendste kruidenbitter
In Bolsward wordt ook de Berenburg, de bekendste kruidenbitter van Nederland gedestilleerd. Tijdens een rondleiding leert u hoe het Sonnema is gelukt om 71 verschillende kruiden in een fles Berenburg te krijgen. En vraagt u zich af of het nou Beerenburg of Berenburg is? Lees dan ons blog over dat onderwerp. 

3 Grootste fietstocht
Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag ongeveer 15.000 deelnemers de Fietselfstedentocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen, 's morgens tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward. Iedere 8 minuten start er een groep met ongeveer 650 deelnemers.
Meer informatie: Fietselfstedentocht.nl

Krijgt u al zin in een vakantie in Friesland. Kijk dan snel bij onze vakantiehuizen in heel Friesland en kies uw favoriete vakantieverblijf!