Top 5 Friese evenementen

In de provincie Friesland is het hele jaar door van alles te beleven. Van de mooiste zeilwedstrijden in de zomer tot unieke winterse evenementen als het Kameleondorp in de winter waarmee tot begin maart het dorpje Lenten is omgetoverd in een winters decor.

Misschien wel het grootste evenement in Friesland is de ongetwijfeld de Elfstedentocht. Deze 200 kilometer lange schaatstocht werd voor het eerst in 1909 gereden en is sinds die tijd nog maar 14 x herhaald. Het moet dan ook lange tijd hard vriezen!

De mooiste Friese evenementen

Of er dit jaar een Elfstedentocht komt weten we niet zeker. Zeker zijn wel een aantal grote evenementen die elk jaar terugkomen. Wij zetten de 5 leukste op een rij. En wilt u een bezoek aan zo’n evenement combineren met een overnachting in Friesland? Kijk dan in ons aanbod van unieke vakantiehuizen in Friesland.

1 Boot Holland in Leeuwarden
Bent u een echte watersport fan en kunt u niet wachten om weer het water op te gaan? Dan bezoekt u natuurlijk dé aftrap van het watersportseizoen in Leeuwarden. Al meer dan 25 jaar wordt hier Boot Holland georganiseerd, een watersportbeurs met meer dan 250 deelnemers.

2 Vlootdag Harlingen
Als u van mooie zeilschepen, lekker eten en een unieke sfeer houdt, kom dan in april naar de Vlootdag in Harlingen. Het is de jaarlijkse opening van het zeilseizoen van de bruine vloot.
Meer info: www.vlootdag.nl 

3 Skûtsjesilen
Op meerdere wedstrijdlocaties door heel Friesland kunt u jaarlijks in juli genieten van de Friese zeilwestrijden met de traditionele vrachtschepen. Heel veel gezelligheid en sfeer.
Meer info: www.skutsjesilen.nl 

4 Friese ballonfeesten
Vanaf de Nutsbaan in Joure stijgen in de zomer jaarlijks ruim 35 ballonnen op en worden er ook op de grond allerlei activiteiten georganiseerd.
Meer info: www.ballonfeesten.nl 

5 Visserijdagen Harlingen
In augustus staat Harlingen jaarlijks drie dagen lang bol van de activiteiten. Muziek, zang, dans, gastronomie en veel sportieve activiteiten worden voor tienduizenden bezoekers georganiseerd.
Meer info: www.visserijdagenharlingen.nl