Tips voor een geslaagde dag Leeuwarden

Leeuwarden is dit jaar dé Culturele Hoofdstad van Europa en daarom zeker een bezoek waard. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Ontdek wat deze unieke stad te bieden heeft om er een geslaagde trip van te maken.

Tijdens een vakantie of weekend weg in Friesland, mag een bezoek aan de Friese hoofdstad niet ontbreken. We zetten drie dingen op een rij die je zeker moet doen tijdens een dagje Leeuwarden.

1. De Oldenhove beklimmen
De robuuste Oldenhove staat in het centrum van Leeuwarden. Deze kerktoren uit 1529 begon al tijdens de bouw te verzakken en staat nu bekend als de Friese toren van Pisa. Je kunt de toren beklimmen (deels met een lift) en tijdens het bestijgen van de trap merk je dat de toren scheef staat. Vanaf het hoogste punt geniet je van een prachtig uitzicht over de stad.

2. Winkelen in de Kleine Kerkstraat
De ondernemers uit de Kleine Kerstraat in het hart van Leeuwarden noemen hun straat het best bewaarde winkelgeheim van Leeuwarden. In dit historische straatje vind je zo’n dertig speciaalzaken met elk een uniek aanbod. En dat zou wel eens kunnen kloppen, want je kijkt hier je ogen uit.

3. Fries museum
Voor de cultuurliefhebber is het Fries museum een aanrader. In juni 2012 is het nieuwe onderkomen van het Fries museum geopend en alleen al dit bijzondere gebouw van de Friese architect Abe Bonnema is een bezichtiging waard. Maar geniet ook vooral van de enorme collectie van ‘de huiskamer van Friesland’. Hier ontdek je alles over de typische zaken die Friesland zo’n unieke provincie maken.