Tijgers in Friesland

Het is u vast niet ontgaan. Op 7 mei 2016 was het nieuws van de dag de ontsnapping van twee tijgers… in Friesland. Het bleek te gaan om twee roofdieren die waren ontsnapt uit hun verblijf in de roofdieropvang Felida in Nijeberkoop in het oosten van Friesland. De dieren hadden hun hok verlaten omdat een deur open was blijven staan, maar konden het terrein niet af. Inmiddels zijn de tjigers weer terug in hun verblijf.

Roofdierenopvang in Friesland

Als sinds 1992 worden in het Friese dorpje Nijeberkoop voormalige circusdieren opgevangen. De eerste bewoner was een Siberische tijger en op dit moment biedt de stichting Felida onderdak aan zo’n 20 grote katachtigen. De stichting zet zich in voor het bezorgen van een mooie oude dag aan de dieren. De opvang, die in de landerijen buiten Nijeberkoop ligt, kan niet bezocht worden.

Dieren kijken in Friesland?

Bent u binnenkort op vakantie in Friesland en wilt u toch dieren kijken? Dan is een bezoekje aan Aqua Zoo in Leeuwarden zeer de moeite waard. Deze dierentuin is bekend om de natuurlijke uitstraling en de bijzondere dierenverblijven waar bezoekers letterlijk tussen de dieren lopen. Zo wordt u omringd door ringstaartmaki’s en kunt u met pinguïns over het strand wandelen.

Spetterend dagje uit

Zoals de naam Aqua Zoo al suggereert, de dierentuin in Leeuwarden heeft vooral een groot aantal op en in het water levende dieren.