Shoppen in Leeuwarden

Een vakantie in Friesland is meer dan genieten van het water en heerlijk wandelen en fietsen door het weidse landschap. U zult zich verbazen over de sfeer en cultuur in de Friese steden en dorpen. Ook liefhebbers van een dagje shoppen zijn in Friesland op hun plaats. Want wist u bijvoorbeeld dat de straat die al twee keer is gekozen tot leukste winkelstraat van Nederland, in Leeuwarden te vinden is?

Winkelen in de Kleine Kerkstraat

De Kleine Kerstraat in de Friese hoofdstad is volgens kenners de leukste winkelstraat van Nederland. Het is een sfeervolle straat met een grote verscheidenheid aan winkels. Er zijn prachtige kledingboetiekjes, maar u kunt er ook terecht voor heerlijke delicatessen of de beste koffie en thee. In het historische centrum van de stad zijn nog meer leuke straatjes te vinden zoals de Sint Jakobsstraat, De Voorstreek en de Oosterstraten. Ook hier vindt u mooie speciaalzaken met o.a. veel scandinavian design. Heeft u zin in een kopje koffie of een lekker broodje? Wandel dan naar de Nieuwestad. Hier kunt u genieten van het gezellige stadsleven vanaf een terras aan de gracht.

Lopen over poëzie

Leeuwarden biedt haar bezoekers een unieke verzameling gedichten in steen aan. Wandelend door de straten van de binnenstad kunt u maar liefst 41 stenen tegenkomen met hierop strofen en zinsneden van lokale en landelijk bekende dichters en schrijvers. Er is een speciale app zodat u de route op verschillende manieren kunt wandelen.

De Centrale

Aan de rand van het centrum zit winkelpark De Centrale. Hier stond vroeger het kantoor van het Provinciaals Elektriciteitsbedrijf. Nu is het winkellocatie met maar ruim 12000 m2 aan winkels. Het aanbod zal de komende jaren nog verder groeien.