Reclame voor Friesland

Iedere zichzelf respecterende regio of stad in Nederland heeft een eigen marketing organisatie om het toerisme te bevorderen. De regiomarketingorganisatie voor de provincie Friesland is Merk Fryslân. Zij beheren o.a. de website friesland.nl en maken jaarlijks een plan met concrete activiteiten voor activiteiten en evenementen.

Persreizen naar Friesland

Dit jaarplan is dan weer een afgeleide van het Strategisch Marketingplan 2015-2018. De bedoeling van Merk Fryslân is het samenbrengen van alle initiatieven en activiteiten van de zes regio’s in Friesland zodat daar zoveel mogelijk gezamenlijk promotie kan worden gevoerd. Merk Fryslân organiseert ook regelmatig persreizen voor journalisten, bloggers en vloggers. Het bureau beheert ook een grote beeldbank waar journalisten foto´s van de provincie Friesland kunnen uitzoeken.

Merk Fryslân wordt betaald door de Provincie Friesland, dus eigenlijk door ons allemaal. Daarnaast zijn er bijdrages van de gemeenten in Friesland en van lokale ondernemers.

Huur een vakantiehuis in Friesland

Wij van vakantiefriesland.com zijn blij met alle activiteiten van Merk Fryslân. Er kunnen wat ons betreft nooit genoeg nieuwe fans van onze mooie provincie gezocht worden. Zeker als ze dan een mooi vakantiehuis op onze site uitkiezen voor hun verblijf!