Op vakantie in Friesland? Je huisdier mag gezellig mee

Als hondenbezitter is het soms lastig om een vakantie te boeken. Want: nemen we onze trouwe viervoeter mee én kan dat eigenlijk wel? Het antwoord is: ja! In veel van onze vakantiehuizen in Friesland zijn huisdieren gewoon welkom.

Een vakantie voelt niet compleet als je trouwe viervoeter niet mee mag. Gelukkig zijn honden in steeds meer vakantiehuizen welkom. Een vakantiehuisje met hond is vaak prima te regelen en zo geboekt. Op veel vakantieparken zijn huisdieren meer dan welkom. En wat is er leuker dan je hond meenemen op vakantie? 

Losloopgebieden in Friesland voor honden

Net als jezelf, wil je ook je trouwe viervoeter een fijne vakantie bezorgen. Wandelen en de natuur ontdekken is dan een goed idee. Friesland kent prachtige plekken voor een mooie wandeling. Als je het belangrijk vindt dat je hond de vrijheid krijgt om los te lopen, dan is het goed om te weten dat er in de provincie talloze losloopgebieden zijn. Twee daarvan vind je bijvoorbeeld bij het Heidemeer en in het Oranjewoud. De meeste losloopgebieden in Friesland zijn goed te bereiken met de auto. 

De Natte neuzenroute in het Drents Friese Wold

Geinig weetje: in Friesland is een speciale wandelroute uitgezet voor honden: de Natte neuzenroute. Deze wandelroute is perfect voor honden en hun baasjes. Je vindt de route in het Drents-Friese Wold. De route is gemarkeerd met gele bordjes met een pootafdruk van een hond. Op een groot deel van deze route mogen honden los en op een aantal plekken aan de lijn. De route is zo’n 7 kilometer lang en begint vanaf buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Als je de route korter wil maken, start dan op recreatieterrein De Bongerd. De wandeling is dan 4,5 kilometer lang. 

Klik hier voor vakantiehuizen met hond