Naar de sauna in Friesland

In Nederland is er de laatste maanden weer een groei van het aantal wellnesscentra. Niet alleen Nederlanders genieten regelmatig van een paar uurtjes in de sauna, ook buitenlandse toeristen weten de weg naar onze wellness complexen te vinden. Hoewel het in de Nederlandse sauna’s niet gebruikelijk is om badkleding te dragen, bieden steeds meer sauna’s speciale vrouwen- of badkleding dagen.

Wellness in Friesland

In Nederland zijn er 166 bedrijven die wellness faciliteiten (sauna, thermale baden, massages, schoonheidsbehandelingen, fitness en fysiotherapie) aanbieden. Bijna de helft van de wellness centra liggen in de drie provincies Noord- en Zuid-Holland en Noord-Brabant. In heel Nederland is er gemiddeld één saunacentrum per 100.000 inwoners. In de provincie Friesland zijn 5 grotere wellnesscentra te vinden.

De mooiste sauna's van Friesland

De drie mooiste wellnesscentra van Friesland zetten wij voor u op een rijtje:

1 De Woudfennen
De Woudfennen in Joure bestaat al sinds 1986 en heeft – naast een groot saunaplein – een ruime keuze aan wellnessfaciliteiten. In de Kelo sauna vinden dagelijks professionele opgietingen plaats en de Zoutsteensauna heeft een heilzame werking. In de Finse panoramasauna kijk je vanaf 12 meter hoogte over de Friese landerijen.
Meer info: www.dewoudfennen.nl 

2 Sauna en Beautyresort De Leliehof
In het vissersdorpje Makkum vindt u Sauna en Beautyresort De Leliehof. Dit kleinschalige saunacomplex heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Maak gebruik van de faciliteiten en doe een kleurtje op in de grote relaxtuin. Op dinsdag is het badkledingdag.
Meer info: www.leliehof.nl 

3 Sauna Het Friese Woud
Op de grens met de provincies Drenthe en Overijssel ligt in het plaatsje Boijl sauna het Friese Woud. U vindt er niet alleen een groot aantal heerlijke saunafaciliteiten. Er zijn ook beauty- en massagesalons en een heuse Hammam. Na een stoombad ondergaat u hier een grondige lichaams-scrub en een heerlijke zeep-massage met Rhassoul. Een Hammam beleving is een combinatie van een weldadige wassing van de huid, een grondige lichaams-scrub en een bijzondere zeep-massage. Hier komt u helemaal tot rust.
Meer info: www.saunahetfriesewoud.nl 

Vakantiehuizen met een eigen sauna in Friesland

Wilt u liever uw eigen sauna tijdens uw vakantie in Friesland? Op vakantiefriesland.nl huurt u de leukste vakantiehuizen in Friesland met een eigen sauna