Mooiste plekjes van Friesland

In 2018 is Leeuwarden een jaar lang de culturele hoofdstad van Europa. Vooruitlopend op alle evenementen tijdens dat bijzondere jaar heeft de Leeuwarder Courant besloten om een lijst op te stellen van de honderd mooiste gebouwen en plekjes van de provincie Friesland.

Een deskundige jury heeft er al vijftig uitgekozen en de krant roept nu het publiek op om er nog vijftig bij te selecteren.

Als u graag op vakantie in een huisje in Friesland gaat, kunt u zich vast een voorstelling maken welke plekjes op de lijst thuishoren.

Kies de mooiste plek van Friesland

In tien verschillende categorieën kunt u het ‘Moaiste fan Fryslân’ aandragen. Het gaat om de categorieën wonen, werken, geloven, publieke gebouwen, wijk, dorp en stad, groen en water, vervoer, energie en bescherming, erfgoed, nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen en iconen.

Zo ontstaat een lijst met 100 objecten in Fryslân. De verkiezing van It Moaiste fan Fryslân mondt in de slotfase uit in een top 10 van absolute toppers op het gebied van architectuur, cultureel erfgoed en landschap. De top 10 vormt in 2018 een route voor onze gasten uit binnen- en buitenland.

Hoe kiest u de mooiste locaties?

Doel is vooral om locaties aan te wijzen ,,waar je bezoekers mee naar toeneemt.’’ Wat mag volgens u niet ontbreken in de lijst? Kent u het ‘Moaiste’ woonhuis, winkel, klooster of klokkenstoel, museum, sportgebouw, wijk of dorp, park, begraafplaats, brug, gemaal, erfgoed, of een item wat Fryslân echt typeert? Upload dan nu een foto en nomineer uw eigen ‘Moaiste fan Fryslân’.

Meedoen kan op itmoaistefan.frl