Met Pasen naar Friesland

Wilt u met Pasen lekker een paar dagen naar Friesland? Dat is een heel goed idee. In Friesland merkt u echt goed dat het voorjaar begint. De jachthavens vullen zich weer met bootjes, de natuur ontluikt en het is heerlijk om er met Pasen lekker op uit te gaan in Friesland. En wat is er dan leuker om Friesland met Pasen te verkennen vanuit een riant vakantiehuis?

Wanneer is het Pasen?

Pasen valt – anders dan bijvoorbeeld Kerstmis - niet steeds op dezelfde datum. De natuur bepaalt wanneer het Pasen wordt. Eerste Paasdag valt altijd op de zondag na de eerste volle maan in de lente. Daarmee kan het dus alleen tussen 22 maart en 25 april pasen worden.
In 2017 is het op 16 en 17 april Pasen.

Pasen is voor veel mensen het begin van het zomerseizoen. Dat geldt zeker ook in Friesland. In de weilanden lopen de lammetjes en kalfjes vrolijk rond, de bomen en struiken staan op het punt om uit te lopen.

Omdat het dit jaar relatief laat Pasen wordt, is de kans groot dat het in het zonnetje ook op het water al heerlijk genieten is. Hoog tijd dus om een vakantiehuis met Pasen in Friesland te huren.

Wat is het weer in Friesland met Pasen?

Het is de laatste jaren met Pasen gemiddeld steeds iets warmer geworden. Op 24 april 2011 werd zelfs één van de warmste Paasdagen ooit gemeten: het werd maar liefst 26 graden! Alle reden dus om alvast uw vakantiehuis in Friesland te boeken!

Kies met Pasen voor een vakantiehuis in Friesland

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning in Friesland met Pasen selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Friesland zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.