Met de motor door Friesland: 3 mooie routes

Rustige wegen, historische steden en uitzicht over water. Motorrijders kunnen in Friesland hun hart ophalen. Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid en ontdek deze drie motorroutes door Friesland.

Wist je dat Friesland een heerlijke provincie is om met de motor te verkennen? Dat komt omdat je ten eerste flink wat kilometers kunt maken, want deze provincie is groot. Ook zijn de wegen goed en rustig en geniet je bijna overal van een schitterend uitzicht over het water. Boek daarom een vakantiehuis in Friesland en geniet dagelijks van de mooiste motorroutes in ons land. Deze drie routes zijn de moeite waard.

1. Motorroute door het Lauwersmeer

Het Lauwersmeer is geen meer, maar een nationaal park in Friesland. Ook met de motor kun je het gebied verkennen. Geniet van een schitterend uitzicht over water en eilandjes, bos, rietvelden en ruige graslanden. De route is ongeveer 124 kilometer lang en start op de Rijksstraatweg in Ryptsjerk. Rijd daarna richting Damwâld binnendoor via Bûtefjild, Bûtefjild is een prachtige natuurgebied. Na Dâmwald gaat de route verder richting de Triemen via een mooie slingerweg door een prachtige omgeving. Rijd via slingerweg naar Kollumerpomp, binnendoor naar Burum en dan naar Zoutkamp. Daarna volgt Nationaal park Lauwersmeer. 

2. Snelle en bochtige route door Friesland

Even stoom afblazen? Dan is deze sportieve motorroute van 35 kilometer een aanrader. Deze motorroute loopt van Menaldum naar Burgwerd en is geschikt voor de sportieve motorrijder. De route zit vol leuke, bochtige weggetjes. In vijftig minuten zul je Burgwerd bereiken. 

3. De Friese Elstedentocht met de motor

Ontdek Friesland op z’n best door de motor-Elstedentocht te maken. Dit is zeker een route waar je nog lang aan zult terugdenken. Deze tocht is 240 kilometer lang. Je start in Makkum aan het water en rijdt zo naar Harlingen, langs het water naar de Sint Annaparochie en dan door Dokkum. Steek aan de monding van het Lauwersmeer het water over naar Lauwersoog en keer terug onder het Nationaal Park Lauwersmeer via de onderkant van Dokkum, naar Leeuwarden en Sneek terug naar je startpunt. 

Vakantiehuis boeken? Klik hier