Leer uw hond zwemmen

Gaat u dit jaar op vakantie in een vakantiehuis in Friesland en heeft u een hond? Dat betekent dubbel plezier. De meeste honden zijn namelijk gek op water!

Het (samen) zwemmen of de hond ballen uit het water laten staat garant voor veel waterpret. Bij Vakantiefriesland verhuren we veel huizen waar uw hond welkom is en we hebben ook heel veel huizen in ons programma die direct aan het water liggen. Keus genoeg voor honden en hun baasjes die graag aan het water op vakantie gaan!

Toch bestaan er nog een aantal misverstanden over honden en water. Daarom is het goed een aantal zaken op een rij te zetten.

Kunnen alle honden zwemmen?

Sommige rassen, zoals de Labarador, New Foundlander en Spaanse waterhond gaan van nature graag het water in. Labaradors hebben zelfs zwemvliezen tussen hun tenen! Andere honden kunnen door hun lichaamsbouw of lange vacht veel moelijker zwemmen.

Risico’s

Hoe graag uw hond ook het water in duikt, houd er altijd rekening mee dat een hond in het water in de problemen kan komen. Soms is er sprake van een gevaarlijke stroming of is het simpelweg erg lastig – bijvoorbeeld bij een hoge damwand - om weer op de oever te kruipen.

Zwemles voor uw hond

Wilt u zeker weten dat uw hond met plezier het water in gaat? Laat hem dan geleidelijk aan water wennen. Kies voor ondiep water met een geleidelijk aflopende bodem. Laat uw hond met een tuigje of zwemvest het water in gaan en doe een lange lijn aan dit tuigje. Laat hem hier thuis al aan wennen! Laat de hond zelf bepalen hoe ver hij het water (met u) in wil gaan.

Met de hond naar Friesland

Zo wordt een vakantie in een huisdiervriendelijk huis in het waterrijke Friesland een onvergetelijk verblijf voor hond en baasjes. Veel plezier alvast!