Landelijke vakantiehuizen in Friesland

Als u in de stad woont en regelmatig in de file staat, drukke straten moet oversteken of op een zaterdag in een lange rij bij de supermarkt staat heeft u er vast wel eens over gedroomd… een leven op het rustig platteland.

In de provincie Friesland is die rust nog volop te vinden. Wordt het niet eens tijd om bij uw volgende vakantie voor huisje in Friesland te kiezen? Wij selecteerden alvast een flink aantal landelijk gelegen vakantiehuizen in Friesland voor u.

Waarom leven op het platteland zo fijn is

Als we de belangrijkste redenen voor een heerlijke vakantie op het Friese platteland op een rijtje zetten komen we tot 5 belangrijke conclusies:

Veel natuur
Bij een vakantie op het Friese platteland is het overal mooi. Als u uit het raam van uw vakantiehuis kijkt heeft u een heerlijk uitzicht over weilanden, boerderijen en natuur.

Weinig verkeer
U heeft geen last meer van druk verkeer of tientallen stoplichten die iedere reis twee keer zo lang maken. U wandelt, fietst of skate niet tussen betonnen muren of grote fabrieken. U bent middenin de rustige polders.

Geniet van de seizoenen
Bij een vakantie tussen de Friese boerderijen gaan de seizoenen niet meer ongemerkt voorbij. Geniet van de eerste lentebloesem, de fluitende weidevogels en jonge dieren in de wei. In de herfst bent u onder de indruk van de machtig mooi gekleurde herfstbladeren uit de bomen.

De geur van de natuur
Het plattelandsleven heeft een hele andere geur dan het leven in de stad. De uitlaatgassen van auto’s maken plaats voor geurige bloemen. De luchtjes die walmen uit fabrieken veranderen in de geuren van vers gemaaid gras. Het platteland ruikt natuurlijk en rijk.

Gemeenschap
Ook al woont u in de stad dicht bij elkaar, de kans is groot dat u uw eigen buren niet kent. Op het platteland verloopt het leven een stuk socialer. Dat merkt u zelfs als u op vakantie bent. Mensen op het platteland zijn nieuwsgierig en hebben nog alle tijd voor een praatje.

Huur een huisje op het Friese platteland

Heeft u al zin in een vakantie op het Friese platteland. Kies dan snel een van de vakantiehuizen in een landelijke omgeving.