Karten in Friesland

Karten is een vorm van autosport waarbij wordt gereden in kleine auto’s zonder carosserie. Door een starre achteras en een laag zwaartepunt krijgen de karts een uitstekende wegligging en unieke rij eigenschappen. Een kartwedstrijd vindt plaats op een speciaal kart circuit die zowel binnen als buiten kunnen liggen.

In de voetsporen van Max

Hoewel karten als sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw bestaat is de kartsport op dit moment bezig met een grote opmars. Dat is vooral te danken aan het succes van de jonge Nederlandse Formule 1 coureur Max Verstappen. Honderden kinderen in heel Nederland dromen van een carrière in de racesport en beginnen – net als Max zelf – met het rijden in een kart.

Karten is ook tijdens de vakantie een fantastisch uitje voor jong en oud. Ook tijdens uw vakantie in Friesland kunt u op een aantal plaatsen terecht voor een rondje in zo’n razendsnelle kart. Sommigen beweren zelfs dat kartrijders door een goede voertuigbeheersing een betere verkeersdeelnemer worden!

Karten in Leeuwarden en Heerenveen

Indoorkartbaan Leeuwarden
De overdekte kartbaan aan de westrand van Leeuwarden bestaat al meer dan 10 jaar. De leiding van de baan heeft veel ervaring in de kartsport en laat u graag zien hoe u zo snel mogelijk over de baan scheurt. Kinderen kunnen al vanaf 3 jaar oud meerijden in een duokart. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn er speciale kinderkarts
Meer info: kartbaan-leeuwarden.nl 

Indoorkarting Heerenveen
Deze indoor baan in Heerenveen is breed en snel en voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van milieu en veiligheid. De karts hebben een motor van 200cc, maar kunnen tot wel 80 kilometer per uur halen. In de karthal is een computer gestuurd scorebord zodat u direct ziet of u de nieuwe Max Verstappen wordt!
Meer info: indoorkartingheerenveen.nl