Joure: perfect voor een dagje shoppen

De historisch plaats Joure ligt in het hart van het Friese merengebied. Een ideale uitvalsbasis voor de watersporters onder ons, maar ook voor de shopaholics. In Joure vind je zelfs een winkelstraat van een kilometer lang.

Om een lekker dagje te shoppen zit je hier dus meer dan goed. Maar eerst even over Joure. Joure is officieel geen stad, maar is al eeuwen geleden de status dorp ontgroeid. Voor de Friezen is Joure daarom een ‘vlecke’, een plaats die het midden houdt tussen een dorp en een stad.

Joure is een plaats vol ambachten
Al in het jaar 1466 kreeg Joure het markrecht. Het was in die tijd een echte ambachts- en handelsplaats. In Joure werden schepen gebouwd, klokken gegoten en koffiebonen gebrand. Lang geleden, in de tijd dat het IJsselmeer nog Zuiderzee was, was Joure een belangrijke havenplaats van waaruit zelfs op Engeland en Scandinavië werd gevaren. Meer weten? In museum Joure kom je alles te weten over de geschiedenis.

Winkelstraat van een kilometer lang
Terug naar het winkelen in Joure. Het winkelaanbod is nog steeds groot. De Midstraat in Joure is meer dan een kilometer lang! Je vindt hier tal van bijzondere, unieke winkeltjes. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het eerste winkeltje van Douwe Egberts, waar de koffie nog steeds vers wordt gebrand. En neem ook een kijkje in het unieke puzzelmuseum, boordevol puzzels, breinbrekers en raadsels. Zelf puzzelen mag ook. Kortom: in Joure is genoeg te doen. Perfect voor een dagje uit.