Huisje met Hemelvaart in Friesland huren

Wilt u met Hemelvaart naar Friesland? Dan bent u bij ons aan het goede adres. We verhuren heel veel mooie vakantiehuizen in Friesland waar u juist met Hemelvaart heerlijk kunt genieten van het voorjaar. Hemelvaart is het lekker lange voorjaarsweekend waarvan veel mensen profiteren om te genieten van het mooie weer, de frisgroene natuur en de vele evenementen die rond Hemelvaart in Friesland worden georganiseerd. Ook op het water van de Friese meren, sloten en vaarten is het met Hemelvaart een drukte van belang.

Wanneer is het Hemelvaart?

Hemelvaartsdag is een donderdag, tien dagen voor Pinksteren. In ons land is Hemelvaart een officiële feestdag waarbij Christenen herdenken dat Jezus is opgevaren naar God, 39 dagen na zijn opstanding uit de dood. In 2017 valt Hemelvaart op 25 mei.

Veel werkende mensen kiezen ervoor om de dag na Hemelvaartsdag ook vrij te nemen, zodat er een extra lang weekend ontstaat. Ambtenaren hebben in Nederland zelfs verplicht vrij! Wij geven u groot gelijk. Het wordt namelijk echt genieten als u dat lange weekend vanuit een vakantiehuis in Friesland doorbrengt.

Dauwtrappen in Friesland

Hemelvaartsdag was vroeger de dag waarop mensen gingen dauwtrappen. Met blote voeten ging men midden in de nacht op pad om zingend op het verse voorjaarsgras te dansen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben. Wij zullen u zeker niet verplichten om tijdens uw vakantie in Friesland midden in de nacht op te staan. Maar wij adviseren u zeker om lekker veel naar buiten te gaan als u met Hemelvaart in Friesland bent. Geniet van een lange wandeling langs het water, ga lekker rondkijken in de gezellige dorpjes en mooie steden of pak de fiets!

Kies een vakantiehuis met Hemelvaart in Friesland

Op onze site kunt u eenvoudig uw favoriete vakantiewoning in Friesland selecteren. U kunt onze huizen sorteren op prijs, aantal personen en beoordeling. Want al onze vakantiehuizen in Friesland zijn beoordeeld door vakantiegangers die het huis eerder gehuurd hebben. Zo weet u zeker dat het vakantiehuis aan uw verwachtingen voldoet.