Herfstvakantie in Friesland

De zomervakantie is nog maar net achter ons of we kunnen ons al weer verheugen op de volgende schoolvakantie. De herfstvakantie valt in Nederland in de tweede helft van oktober. De dagen worden korter en de eerste herfststormen dienen zich aan. Een heerlijke periode om lekker een paar dagen in een vakantiehuis in Friesland te verblijven.

Geniet van het uitgestrekte landschap, de prachtige meren en de bossen in het zuidoosten van de provincie. Er is bovendien heel veel te doen in Friesland tijdens de herfstvakantie. Ga bijvoorbeeld een middagje shoppen.

Wij geven u onze drie originele winkeltips tijdens de herfstvakantie in Friesland

Originele winkels in Friesland

Snoepwinkel in Sneek
Sneek is bekend als watersportstad maar het centrum is rijk bedeeld met monumenten en oude stadsgezichten, heeft diverse musea, een gezellig en gevarieerd winkelcentrum en is rijk aan terrassen, cafés en restaurants. Een echte tip is een bezoek aan de snoepwinkel van Sneek aan het Schaapmarktplein 15. In het monumentale pand op dit adres is al meer dan honderd jaar een snoepwinkel gevestigd. De winkel heeft een groot assortiment aan snoep, chocolade en ijs maar u vindt er ook alles voor het thuis bakken van de lekkerste taarten, cakes en cupcakes.

Grootste watersportwinkel van Leeuwarden
Bent u watersport fan en wilt u eens rondsnuffelen tussen meer dan 9000 watersportartikelen? Breng dan een bezoek aan Wagenaar Watersport in Leeuwarden. Deze winkel is al ruim 100 jaar een begrip in Friesland. Ze hebben hier werkelijk alles voor aan dek of in de kuip, voor navigatie, onderhoud, zeilkleding en techniek. En ze geven u ook nog uitstekend advies!

Beste slijter van Noord Nederland
De wijn en whisky schuur in Scharnegoutum is een must voor de liefhebbers van een glas wihsky. Zo’n 100 jaar geleden vestigde de overgrootvader van de huidige eigenaar een drank en grutterswarenwinkel. De wijn en whiskyschuur is nu uitgegroeid tot een van de beste slijterijen van Nederland. Met onder andere 1250 whisky’s en 900 wijnen vindt de liefhebber van een goede borrel hier zeker iets van zijn gading.