Gereedschap van vroeger

Er was een tijd dat we nog geen smarthphones, electrische auto’s of computers hadden. Er was zelfs een tijd dat we nog geen wasmachines, televisie of telefoon kenden. Tijdens uw vakantie in Friesland kunt u even teruggaan naar die tijd met een bezoek aan het museum "Oold Ark" in Makkinga.

Hier vindt u een tentoonstelling van gereedschappen die allemaal met de hand bediend moesten worden. De expositie is fraai vormgegeven door het gereedschap zoveel mogelijk in nagebouwde werkplaatsen te plaatsen. Zo krijgt u als bezoeker een goed beeld hoe zwaar het beroep van stoelmatter, krof vlechter, rietdekker of wagenmaker eigenlijk was. Of probeer zelf maar eens de blaasbalg in de smidse te bedienen om het vuur aan te wakkeren.

In het museumwinkeltje is snoepgoed uit grootmoeders tijd te koop en reken maar dat kinderen dat tegenwoordig nog net zo lekker vinden!

In café ‘’De Spil’’ kunt u terecht voor een lekker kopje koffie of thee en het werk van een regionale kunstenaar bewonderen.

Korenmolen bezoeken

U kunt ook nog een kijkje nemen in Korenmolen De Weyert, direct naast het museum. Deze molen uit 1868 wordt door meer dan 30 vrijwilligers (waaronder 8 echte molenaars) in perfecte conditie gehouden. U kun hier op zaterdagmorgen ook origineel Weyertmeel kopen.

Het museum is gevestigd aan de Lyclamaweg 15 b te Makkinga, naast korenmolen “De Weyert”
De openingstijden vindt u op de website.