Genieten doe je in de sauna van je vakantiehuis in Friesland

Een sauna bezoeken is hartstikke gezond. Het is heerlijk voor je lichaam en werkt ontspannend. Ongestoord genieten in de sauna, wie wil dat nou niet? In onze vakantiehuisjes met sauna in Friesland kom je echt toe tijd voor jezelf.

Het dagelijks leven is al druk genoeg met werk, school, kinderen en sociale verplichten. Zodra de vakantie voor de deur staat, is het niet meer dan logisch dat je even niets aan je hoofd wilt. Daar weten wij wel raad mee. Je vindt bij ons een uiteenlopend aanbod aan vakantiehuisjes met een sauna op het park of zelfs in het huisje. Kom bijvoorbeeld tot rust in de privé sauna van dit moderne vrijstaande vakantiehuis net buiten het dorp Koudum, op waterpark Galamadammen in het Friese merengebied. Ook met een grote groep is dit mogelijk in het Friese Scherpenzeel. Je kunt hier de sauna huren bij de gastvrouw.

Waarom de sauna zo gezond is
Tijd doorbrengen in een sauna is een cadeautje voor je lichaam. Door de warmte gaat je hart sneller kloppen en je doorbloeding beter werken. De sauna heeft een positieve invloed op onze weerstand, gemoedstoestand en onze huid. Door de warmte in je lichaam maak je meer witte bloedlichaampjes aan. Deze zorgen ervoor dat je beter beschermd bent tegen virussen en bacteriën. Gewrichtspijn neemt zelfs af omdat je spieren door de warmte veel soepeler worden.

De sauna geeft ons een fit en fijn gevoel
Ook geeft de sauna ons een fit en fijn gevoel. Je bloed gaat door de hogere temperatuur in de sauna steeds sneller stromen. Hierdoor komt er meer zuurstof in je hersens waardoor je je na een bezoek aan de sauna vaak energieker voelt. En tot slot is de sauna goed voor je huid. De warmte zorgt er voor dat je poriën meer open gaan staan zodat je huid van binnenuit wordt gereinigd. Wondjes zullen zelfs sneller genezen.