Friesland met kinderen

Uitgestrekte weilanden vol bloemen. Grote meren, lange sloten en vaarten omzoomd door wuivend riet en in de lucht het vrolijke gezang van weidevogels. Een gezellig terras van een eetcafé dat is ondergebracht in een fraai gerestaureerde boerderij. Gezellig rondlopen in een van de prachtige Friese elf steden.

Als het voorjaar in Friesland is aangebroken krijg je vanzelf zin om er lekker op uit te gaan en een gezellige vakantiehuis in Friesland te huren

Friesland heeft veel te bieden voor iedere soort vakantieganger. Heeft u met de kinderen een vakantiehuis in Friesland gehuurd? Ook voor kinderen van alle leeftijden is er veel te beleven in Friesland.

Ontdek alle leuke uitjes in Friesland vooral op uw gemak als u in Friesland op vakantie bent. Toch kunnen we niet nalaten onze top drie te geven van favoriete uitjes voor gezinnen met jonge kinderen.

Uitjes voor jonge kinderen in Friesland

1 Kameleondorp Terherne
In de Kameleonboerderij is Lenten, het geboortedorp van de broers Klinkhamer, helemaal nagebouwd. Stap aan boord van de boerenpraam en ontdek de plekken waar de speelfilm over de Kameleon is opgenomen. Of maak een mooie rondvaart naar het Avontureneiland. Hier vind je spannende paden langs het water en over de moerassen. Neem maar vast droge kleren mee!

2 Attractiepark Duinen Zathe
Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha is een stoer attractiepark voor het hele gezin. Het park heeft een bescheiden entreeprijs en met attracties als de ‘indoor Apenkooi’, de ‘Flyin Heli’tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’is er voor jong en oud van alles te doen. In het park zijn verschillende luchtkussens, klim- en klautertoestellen en vele attracties voor jong en oud.

3 Woudagemaal in Lemmer
Het Woudagemaal in Lemmer is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Ontdek de immense kracht van stoom en water!
>> Vakantiehuis in Lemmer huren