Friesland is een bijzondere provincie en dit is waarom

Friesland is een bijzondere provincie. De Friezen hebben een eigen cultuur, een eigen taal en zelfs het Friese landschap is uniek. Uitgestrekte meren, sloten en vaarten worden afgewisseld door grazige weides en prachtige bosgebieden. Twijfel je nog om Friesland te bezoeken? Deze vijf redenen overtuigen je. 

Friesland is de ideale bestemming voor een korte of langere vakantie in eigen land. Als je nog nooit in deze provincie bent geweest, is het zeker een must om er naar toe te gaan. We geven vijf goede redenen om Friesland te bezoeken.

1. Paradijs voor watersporters
Nergens in Europa is er zo’n groot netwerk van watersportmeren te vinden als in ons eigen Friesland. Surfers, zeilers, motorbootbezitters, vissers en zwemmers: ze voelen zich direct thuis in Friesland.

2. Elf bijzondere steden
Van de 11 plaatsen in Friesland die in het verleden stadrechten hebben gekregen, hebben er maar liefst 10 een beschermd stadsgezicht. Kom snel genieten van al dat moois. Een middagje shoppen of een terrasje pakken in Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker of Dokkum kan natuurlijk ook.

3. Waddenprovincie
Friesland grenst in het noorden aan de Waddenzee. Wist je dat de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog allemaal horen bij de provincie Friesland? Het hele Waddengebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

4. Echt Fries
Friese tradities en evenementen zijn bekend in heel Nederland. Wie kent er niet Fierljeppen, Skûtsjesilen, de Sneekweek, de Beerenburg en de Friese kruidkoek? En iedere winter wordt opnieuw de vraag gesteld: komt er een Elfstedentocht?

5. Veel nationale parken
De provincie telt maarliefst vier nationale parken: Lauwersmeer, Schiermonnikoog, Drents-Friese Wold en Alde Faenen. Laat je verassen door de bijzondere natuur door een fiets- of wandeltocht te maken.