Friesland in top tien van beste Europese bestemmingen

In de top tien beste Europese bestemmingen van reisgidsenuitgever Lonely Planet pronkt dit jaar voor het eerst een Nederlandse bestemming. En dat is Friesland! Met een prachtige derde plaats is Friesland dit jaar de plek waar je naartoe moet.

Friesland staat zelfs boven bestemmingen als de Provence (5) in Frankrijk, de Kleine Cycladen (7) in Griekenland of de Vipava-vallei (9) in Slovenië. Een topprestatie dus. Volgens Lonely Planet is Friesland een ‘echte verborgen parel’. Het is voor het eerst dat een Nederlandse bestemming zo hoog is geëindigd.

De Friese Waddeneilanden
Friesland heeft de top 10-notering onder meer te danken aan het feit dat Leeuwarden dit jaar Europese Culturele Hoofdstad is en omdat de stad ‘bloeiend, gezellig en compact’ is. En ook het uitgestrekte landschap en de Friese Waddeneilanden maken Friesland een topbestemming. 

Rust, natuur én de leukste steden
Dat Friesland een echte must see is, wisten wij natuurlijk al veel langer. Je kunt er shoppen, cultuur snuiven en heerlijk lokaal eten. Bezoek zeker Leeuwarden, Sneek en Drachten. Maar wil je even helemaal tot rust komen? Dan zijn de mogelijkheden hier oneindig. Tussen het IJsselmeer en het Lauwersmeer ligt een aaneenschakeling van tientallen grote en kleinere meren: het Friese Merengebied. Met recht mag dit een uniek gebied worden genoemd vanwege de ontelbare vaarverbindingen, vaarroutes, uitstekende fietsverbindingen, het schone water en vrij toegankelijke zandstranden.

Kun je nu niet wachten om een dag naar Friesland te gaan? Lees dan eerst deze tips.