Friesland beleven

Verheugt u zich ook (weer) op een vakantie in een huisje in Friesland? Genieten van de eindeloze ruimte, de watersportmogelijkheden en de vele fiets- en wandelroutes?

Ruim honderd jaar geleden ging het leven in Friesland er heel anders aan toe dan tegenwoordig. In het Fries Belevingsdorp Aldfaers Erf Route worden bezoekers teruggebracht naar die tijd. Het is het perfecte uitje voor het hele gezin.

Het leven in Friesland 100 jaar geleden

Aan de hand van de belevenissen van Sjoerd, een Friese jongen van 12 jaar oud die aan het begin van de vorige eeuw leefde, maakt u kennis met het Friese leven. Werken op de boerderij waarbij nog vrijwel alles met de hand gebeurde. Koeien melken, stallen schoonmaken, hooi binnenhalen … de werkdagen op de boerderij waren lang en je had maar weinig vrije tijd. Er waren ook nog geen auto’s en als je ergens naar toe wilde moest je een flink eind lopen.

In het Fries Belevingsdorp staan echte gebouwen en voorwerpen van vroeger. Er worden verhalen uit het leven van ruim 100 jaar geleden verteld en u kunt geuren en smaken van toen ontdekken.

Ideaal uitje voor kinderen

Kinderen kunnen in het museum hun hart ophalen. Er zijn volop mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Verf maken, snoep afwegen, vlotten bouwen het juk dragen, in de bedstee liggen en Oud- Hollandse spelletjes spelen. Kinderen stappen letterlijk terug in de sfeer van vroeger, maken kennis met de Friezen en beleven het dagelijks leven van vroeger door de ogen van Sjoerd.

Openingstijden Fries Belevingsdorp

Aldfaers Erf Route ligt tussen Bolsward en Makkum en is van 1 april tot 31 oktober iedere dag (behalve maandag) geopend. In juli en augustus is het museum ook op maandag open.

Meer info: Aldfaerserf.nl