Eten aan het water in Friesland

Wilt u dit jaar in een vakantiehuis in Friesland op vakantie? Wat een heerlijk idee! Lekker wandelen, fietsen, oude steden bezoeken , lekker eten en drinken en natuurlijk genieten van het water. Want de kans dat u in de meest waterrijke provincie van ons land aan het water terecht komt … die is gewoon erg groot!

Terras aan het water

U gaat tijdens uw vakantie ook vast een keertje (of meerdere keren) lekker uit eten. In Friesland houden ze van eerlijk, pure producten en u zult versteld staan hoe geweldig lekker u kunt eten, vaak voor een bescheiden prijs. Extra genieten wordt het natuurlijk als u uw vakantiemaal lekker op een terras aan het water kunt opeten. U heeft in Friesland enorm veel keuze in goede restaurants met een terras aan het water. Wij zetten onze drie favoriete eetstekjes aan het water op een rij

Top 3 aan het water

Badmeester Keimpe in Balk
Dit restaurant/paviljoen in het toeristische Balk heeft een terras aan het Slotermeer. Zo geniet u van heerlijke gerechten, gezellige muziek en vooral veel goede sfeer optimaal van uw vakantie in Friesland. Vergeet hier vooral niet de heerlijke paling te proeven.

Ie-sicht in Oudega

Dit hotel-restaurant ligt temidden van prachtige natuurgebieden. Het grote terras ligt direct aan het water en vanaf uw stoel heeft u een heerlijk uitzicht over de Wijde Ee. U kunt hier dineren in het prachtige a la carte restaurant of een lekker kopje koffie drinken in het café gedeelte!

Biste Lago
Jachthaven De Woudfennen in Boornzwaag ligt in het hart van Friesland. Het restaurant op de haven is omgetoverd tot een vrolijk restaurant in Caribische sfeer. Het terras ligt rondom aan het water en met de palmbomen en loungebanken waant u zich hier snel in tropische sferen!