Dol op fietsen? Dan moet je in Leeuwarden zijn!

Van alle Friese gemeenten kun je het beste in Leeuwarden op de fiets stappen voor eindeloze tochten. Dat blijkt uit onderzoek van de Fietsersbond.

Leeuwarden is dé fietsstad van Friesland, mede door het fietsers-voorrang beleid op rotondes in de gemeente. Daarnaast draagt ook de stedelijke dichtheid in Leeuwarden bij aan de score. Alle eilanden behalve Terschelling behoren ook tot de top van Friesland.

Friesland ontdekken op de fiets
Friesland is een ideale bestemming voor een actieve fietsvakantie. Maar er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken dan alleen Leeuwarden. Plan een fietstocht langs de Friese meren of ontdek één van de Friese bossen. Ervaar de frisse lucht en de prachtige natuur in de Gaasterlandse bossen of in het Drents Friese woud. Vergeet ook zeker niet om enkele van de Friese elf steden per fiets te bezoeken. Ontdek wat voor moois Friesland nog meer te bieden heeft.

Combineer een fietstocht met een vakantie
Combineer een vakantie in Friesland met een verblijf in één van onze unieke vakantiehuisjes. Bekijk ons grote aanbod vakantiehuisjes, voor gezinnen, stelletjes en groepen, om te kunnen genieten van rust, ruimte en natuur. In veel van onze huisjes is je trouwe viervoeter ook welkom. Maak een keuze uit tientallen vakantiehuisjes in Friesland waar je huisdier gewoon welkom is.