Dit zijn de leukste steden in Friesland om te winkelen

Friesland is de grootste provincie van ons land en veel meer dan alleen water, bossen, weides en het schaatswalhalla van Nederland. Je vindt er namelijk ook de leukste steden om uren te shoppen. Wat zijn de leukste winkelsteden? Dit zijn onze drie favoriete steden.

In november en december zijn veel steden in Friesland extra leuk om te bezoeken. Dat komt doordat de steden dan het echte kerstgevoel uitstralen. Dat maakt elke stad een stuk sfeervoller, romantischer en gezelliger. Welke steden in Friesland zijn deze winter zeker een bezoek waard? Dit is onze top drie. 

1. Bezoek het hippe Leeuwarden

Leeuwarden is hip! Je vindt er pop-up stores, boetiekjes en de grote winkelketens. Niet voor niets was deze stad vorig jaar de Culturele Hoofdstad van Europa. Maar waar kun je nu echt het beste shoppen? De ondernemers uit de Kleine Kerstraat in het hart van Leeuwarden noemen hun straat het best bewaarde winkelgeheim van Leeuwarden. In dit historische straatje vind je zo’n dertig speciaalzaken met elk een uniek aanbod. En dat zou wel eens kunnen kloppen, want je kijkt hier je ogen uit.

2. Verdwaal in het historische Drachten

Drachten is op Leeuwarden na de grootste stad in Friesland en zeker een bezoek waard. Via prachtige historische panden loop je direct het leuke centrum in. Drachten is heel overzichtelijk en dat maakt het shoppen hier zo fijn. Maar hoe overzichtelijk het centrum ook is, je komt hier zeker niets tekort. Van bekende winkels tot leuke boetiekjes: in Drachten vind je het allemaal.

3. Ontdek het 'dorpse' Dokkum

Een stadse uitstraling met de overzichtelijkheid van een dorp. Dat is Dokkum! Hippe woonaccessoires, een goed boek, de lekkerste voor bij de koffie, die ene jurk die je altijd al wilde hebben, je vindt het allemaal in Dokkum. Kijk je ogen uit in de vele gezellige winkeltjes en geniet van de historische binnenstad.

Vakantiehuis boeken? Klik hier