Dit is er met Pasen te doen in Friesland

Lekker een paar dagen naar Friesland met Pasen is altijd een goed idee. In de omgeving is genoeg te doen, waardoor niemand zich hoeft te vervelen. We geven drie tips.

1. Wandeling door Rysterbosk in Gaasterland
Op Eerste Paasdag kunnen liefhebbers een unieke wandeling maken door het eeuwenoude Rysterbosk in Friesland. Het Rysterbosk is in de 17de eeuw aangelegd en één van de bekendste bossen van Friesland. Want ja, in Friesland vind je echt niet alleen maar water. In het bos zijn hele oude bomen te vinden die veel hebben meegemaakt. Tijdens de tocht, die van 09.30 tot 11.30 uur duurt, wordt er onderweg een koffiestop gehouden bij het Murnserklif. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Deelname bedraagt 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen. Het startpunt is Murnserleane 0 in Rijs. 

2. Vlooienmarkt in Sneek
Koopjesjagers zijn op Tweede Paasdag aan het juiste adres in Sneek. In de Veemarkthal wordt een grote vlooienmarkt en braderie gehouden. Bij meer dan zeventig kramen vind je nostalgische koopjes, waardevolle hebbedingetjes en andere snuisterijen. De markt duurt van 09.30 tot 16.00 uur. De entree is 2,50 euro. De Veemarkthal is te vinden aan de Stationsstraat 16B.

3. Theaterwandeling in Leeuwarden
Op Tweede Paasdag kunnen liefhebbers om 16.00 uur deelnemen aan de ‘Anne & Us Heit’ theaterwandeling met de Nassaus vanaf het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. De wandeling duurt ruim een uur. Een wandelende, cabareteske kuiertocht met de stad als decor. De Nassaus vertellen op lachwekkende wijze over de historie van Hofstad Leeuwarden. Deelname bedraagt 12,50 euro per persoon. Reserveren is verplicht en kan via: annaenusheit.nl.

Wil je Pasen combineren met een mini-vakantie in één van onze vakantiehuizen in Friesland? Klik dan hier voor het aanbod.