De Friese Waddenkust bezoeken

De Waddenzee is een bijzonder gebied. Het ecosysteem van de Wadden vindt u nergens anders in de wereld. Eb en vloed wisselen elkaar in de Waddenzee iedere zes uur af, waardoor het landschap telkens verandert. Er leven in het Waddengebied maar liefst 10.000 vaak zeldzame plant- en diersoorten. Dat maakt het gebied bijzonder aantrekkelijk voor miljoenen vogels die in het gebied pauzeren tijdens hun trektochten.

De Waddenzee is sinds 2009 officieel UNESCO Werelderfgoed. Daarmee wordt erkend dat het landschap een natuurwaarde heeft die uniek is in de wereld.

Wandelen door de modder

Als u op vakantie in Friesland bent, kunt u dit unieke natuurgebied eenvoudig bezoeken. De Waddenkust in het noorden van Friesland is een van de meest ongerepte gebieden van ons land? De zeedijk slingert zich door het landschap. Maar de Friese Zeedijk is geen harde grens tussen land en zee. Voor wandelaars die de drab niet schuwen, gaat aan de zeekant van de dijk nog een hele wandelwereld schuil.

Parels achter de dijk

Langs de Friese Waddenkust liggen ook een aantal parels van steden. In de haven van Harlingen voelt u de rijke geschiedenis van de Nederlandse scheepvaart. In het historische Dokkum loopt u langs prachtige historische panden en kunt het standbeeld van Bonifatius bewonderen.

Doe een dagje Schiermonnikoog

Ook heel bijzonder: een dagje naar ons kleinste Waddeneiland. Vanuit de haven van Lauwersoog met de boten van Beleefwadenwater naar Schiermonnikoog varen. De watertaxi’s varen 24 uur per dag en als u dat wilt kan er met een omweg worden gevaren zodat u onderweg nog wat zeehonden kunt spotten!
Meer informatie: beleefwadenwater.nl